Fem Pilota - Capçalera

Un nou frontó valencià per a reviscolar la pilota a Castelló de la Plana

Frontó

PilotaViu / Castelló de la Plana.

Castelló de la Plana tindrà un nou frontó valencià. El pròxim diumenge 3 de juny es viurà una jornada completa de pilota que servirà per a inaugurar esta nova instal·lació. A les 9 h del matí la pilota començarà a rebotar per les parets blaves del nou frontó amb el 1er Campionat de Frontó Ciutat de Castelló, que ajuntarà aficionats de Benicarló, Tírig, Useres, Atzeneta, Vistabella, Onda, Almassora, Xilxes, Borriana, Vila-real, Almenara i Moncofa. A la vesprada es jugarà la final del campionat i es donarà pas a la partida de pilotaris professionals. L'experiència de Fageca i Àlvaro de Faura s'enfrontarà a la joventut de De la Vega i Bueno.

Este nou frontó, de 21 metres de llarg i 8,5 d'ample, situat en el Complex Esportiu del Sindical, enfront del trinquet Municipal, respon a una petició històrica del Club Pilotari Castelló i de molts aficionats a la pilota de les comarques del nord. L'any 2010, la pilota va patir una greu estocada en veure com enderrocaven les instal·lacions de pilota del Castàlia. En aquell moment, el frontó tenia una activitat diària que es va veure frenada en sec i que va provocar que l'afició a la pilota anara desapareixent.

El Club Pilotari Castelló veu així recompensada la seua tasca durant els últims anys i aspira a que el frontó servisca per a reviscolar la pilota, no només a la capital de la Plana, sinó també als pobles i les comarques pròximes, gràcies al poder vertebrador que té la pilota. Al treball de recuperació de la modalitat de frare, ara sumen un motiu més per a ser optimistes de cara al futur.
 
 
 
 
*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!  
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article