Barcelona acull el II Trofeu Espai PV de Pilota Valenciana

Participa

El pròxim 26 de Maig a les 11 hores la Pilota Valenciana s'immiscirà dins dels carrers de la Vila de Gràcia, a Barcelona, per oferir tant als valencians residents a la ciutat comtal com als catalans i viatgers curiosos l'esport dels valencians, acompanyat amb dolçaina i tabalet.
 
L'esdeveniment, dins del marc de la XIV Setmana Cultural del País Valencià que organitza l'Espai País Valencià a Barcelona, tindrà lloc concretament al carrer Llibertat de la Vila de Gràcia. Aquest any es plantegen dos tipus d'activitats relacionades amb el món de la pilota: una partida de galotxa i un taller per aprendre a preparar les mans per al joc, així com el joc en si.
 
La jornada s'iniciarà amb el taller, que s'impartirà baix la batuta de Paula C. i Luisa S. de Tavernes Blanques. Les jugadores de l'Horta Nord ensenyaran la tècnica necessària per a arreglar-se les mans per al joc de pilota, i si la gent s'anima, podran inclús pegar unes quantes pilotades al mateix carrer.
 
Continuarem amb la partida de galotxa en què l'equip blau estarà format per l'equip de Meliana, format per jugadors experimentats sobretot en el món de la galotxa, que comptarà amb Paco "Campanero", Pepe "Canelles", José Pla i Josep Mari. L'equip roig, tot i estar format per jugadors més acostumats a jugar a llargues, torna aquest any com a flamant campió del I Trofeu Espai PV a Barcelona que es va celebrar l'any passat. Es tracta de l'equip d'Agost amb els jugadors Belda, Castillo i Rafa. Com l'any passat, dos equips de comarques diferents; de dalt i baix del Xúquer. Sabent el que això vol dir en el que respecta a modalitats, tècniques i estils de joc, i que de segur fa gaudir als allí presents.
 

Jugadores i jugadors participants en la primera edició, junt amb Dani Gómez. FOTO: Espai PV
 
En acabar, una paella a Casa València (C/ Córsega, 335) congregarà a tots aquells participants que ho desitgen; tant jugadors com organitzadors i públic assistent. I a la vesprada, per al més aficionats a la música de Banda, se celebrarà el concert a les 19 h de la SMPVB La Valenciana a l'Ateneu del districte de Sants.
 
Aquest és un de tants actes amb què la XIV Setmana Cultural de l'Espai PV a Barcelona continua delectant els assistents, tenint com a dia gran la Jornada Popular, que tot i passada per aigua, fou tot un èxit de públic. El cap de setmana vinent, dia 2 de Juny, serà el dia de les Dansaes. Als mateixos carrers de la Vila de Gràcia, arrancarà una dansà popular valenciana des del C/ Francisco Giner fins a la plaça de la Vila, on es ballarà el famós fandanguet. Sense cap dubte una sèrie de jornades que fan descobrir una part de la cultura valenciana per aquells que no la coneixen, i gaudir-la per aquells que l'estimem.
 
Benvinguts!
 
 
Espai PV

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article