Campanar es prepara per a una gran jornada de pilota i cultura popular

Participa

Un any més, al mes de juny, el CPV Socarrades de Campanar organitza el seu particular III Trofeu 12 hores Galotxetes de Campanar. On es brinda l'oportunitat de viure la passió per la pilota valenciana als carrers del poble de Campanar. Mantenint, Les Socarrades, el seu empeny en fer de la pilota valenciana un fet popular i als carrers.
 
Tractant de desenvolupar la nostra cultura des de la màxima transversalitat possible, el dilluns 28 de maig abans de l'esmentat torneig, organitzen al cau dels dimonis "Els Socarrats de Campanar" les primeres jornades "Passat, present i futur de la Pilota Valenciana a la ciutat de València".
 
I han decidit començar-les amb bona llenya, perquè estaran presents; Puchol II (Campió Individual d'Escala i Corda Trofeu President de la Generalitat Valenciana i Campió del món absolut al mundial de Colòmbia, entre molts altres), Pedro Valero Campos ( Soci fundador de la revista Ferida i periodista al Llevant-EMV), Victor Agulló Calatayud (Sociòleg, amb gran recorregut als estudis socials de la pilota valenciana), i Sebastià Giner Muñoz (Coordinador de la Càtedra de Pilota Valenciana, amb una gran trajectòria a la Lliga de Palma). Tots ells tractaran de donar una visió de com veuen la situació de la pilota valenciana a la ciutat de València, i donarà un espai on poder xerrar a prop dels reptes què tenim al davant per fer de la pilota un fet veritablement popular a la ciutat de València. Al final de la jornada, podrem gaudir d'una picadeta al cau per continuar parlant de pilota i compartir el sopar parlant d'allò que tant ens mou.
 

 
El pròxim 2 de juny des de les 9 hores, el club de Campanar torna a oferir un campionat en modalitat de pilota grossa "Galotxetes de Campanar", enfocat a la participació majoritària de les veïnes del barri i d'altres pobles amics. Mitjançant un joc àgil, dinàmic i molt divertit els carrers de la ciutat donaran al públic un dia d'activitats culturals i esportives; on continuarem teixint xarxes al voltant del nostre esport autòcton.
 
Com cada any, el carrer Dragamines (conjunt a la plaça de l'Església de Campanar, on tindran lloc les activitats) tornarà a oferir els punts més intensos i farà vibrar a pròpies i estranyes amb les seues estretes parets i enfilades finestres. Tractant de buscar la màxima proximitat possible a allò que significa un joc popular, el dissabte del torneig el club proporcionarà instal·lacions tant a les participants com al públic, així com un refrigeri al llarg de tot el dia per poder temperar les forces.
 

Públic sentat darrere de la línia de falta del contrarrest, al carrer Dragamines. FOTO: Socarrades de Campanar
 
Pel que respecte al campionat, com ja és habitual, a la plaça s'oferirà esmorzar i paella per dinar a fi de dinamitzar la jornada, i què a les participants no els fallen les forces quan arribe l'hora de les grans finals. Així com el final de la nit podrem sopar a la plaça del poble. Caldrà reservar amb antelació. Com cada any, hi haurà recompenses per les participants, sorpreses, i conclourem la nit acompanyades per Pepiu a Bacs, de Castellar, i Ding Dong System un grup del poble, seguit de punxadiscos. On tindrem d'albaes, humor i música electrònica per acomiadar el campionat a ritme de ball.
 
Us esperem als carrers de Campanar per què la pilota continue rodant!
 

Els Socarrats de Campanar 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article