El Museu de la Pilota i l'Ajuntament del Genovés editen la 'Ruta de la Pilota'

Participa

El Museu de la Pilota i l'Ajuntament del Genovés, amb la participació de la Diputació de València, han editat un fullet sobre la 'Ruta de la Pilota', única a tot el País Valencià.

En aquest fullet apareix el recorregut per tots els monuments que formen part d'aquesta ruta, tant escultures com carrers, a banda del mateix museu i trinquet.

La ruta s'inicia a la plaça de l'Ajuntament, on està el primer panell explicatiu general sobre la ruta. Des d'aquest punt s'accedeix a la Casa de la Cultura, on està la primera de les escultures, l'obra 'Arcs' de Manolo Boix. A continuació es visita l'obra de l'artista local Diego Chàfer, monument al pilotaire, homenatge a tots els jugadors de la població. Seguidament, davant del col·legi públic, es troba l'altra obra de Manolo Boix, 'A contra mà', possiblement, la més espectacular de totes les obres que hi ha al municipi. Al mateix col·legi estan les primeres instal·lacions que es van fer sobre pilota dins d'aquestos. La següent obra és la font al·legòrica dedicada a l'espai del trinquet, de l'artista cubà Emilio Escobar. Molt a prop d'aquesta última es troba la rèplica del 'Saque', obra d'Ignasi Pinazo, donada per la Diputació de València a la població. Després es visiten dos carrers, el de la Font, el més important dels quals es disputaven partides al poble, i el de Sant Pasqual, que per la seua llargària i amplària, era ideal per a quan s'organitzaven partides davant jugadors d'altres poblacions. Per acabar la ruta, es visita el Museu de la Pilota i el trinquet municipal, les dues instal·lacions més importants d'aquesta ruta.
 

Així és la 'Ruta de la Pilota'

Recordem que el museu és únic en el seu gènere i, per això, l'exponent més important, culturalment parlant, que existeix al món de la pilota valenciana. Per la seua banda, el trinquet municipal és una de les instal·lacions valencianes que organitza partides de professionals, sobretot de raspall, i que, a més a més, les seues parets tenen activitat els set dies de la setmana, ja siga de professionals, de l'escola, del club o d'aficionats forasters.

Al fullet es pot veure un plànol de la població amb la situació de cada monument, carrer o edifici, així com una xicoteta explicació de què es pot veure en cada lloc, completat amb fotografies i redactat en valencià.
 

'El Saque', de Pinazo. Foto: Museu de la Pilota del Genovés
 
David Sarasol Moscardó
Director Museu de la Pilota

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article