Fem Pilota - Capçalera

El Trofeu Diputació d'Alacant comença a Murla

Escala i Corda

PilotaViu / Benissa.

“Seran quatre partides espectaculars que es portaran a terme en quatre dels trinquets més significatius de la Marina”. Este seria el resum d'allò que esperen els participants i organitzadors del V Trofeu Diputació d’Alacant, que s’ha presentat este dimarts al trinquet de Benissa, seu de la final programada el divendres 1 de juny.

Abans s’ha de completar el triangular que començarà el pròxim diumenge a Murla on Puchol II, Héctor i Bueno s’enfrontaran a Genovés II, Félix i Tomàs II. La següent parada serà el trinquet de Dénia, en este cas el divendres 25, on el trio encapçalat per Puchol II completarà la seua segona i definitiva partida en esta fase contra el de Pere Roc II, Pere i Carlos. I el diumenge 27, a Xàbia, la ronda conclourà amb l’enfrontament entre els equips de Genovés II i Pere Roc II.

Pere i Tomàs II han sigut els representants dels pilotaris en la presentació. El primer és natural de Pedreguer, però té fixada la seua residència a Benissa, on a més és monitor en l’escola de pilota local. És normal, per tant, que haja declarat que “vull revalidar el títol ací, a ma casa”, ha dit.

Però el mitger considera que la victòria serà una tasca més que complicada. “Som tres equips molt forts, amb pilotaris que es troben en un gran moment. No sabria decantar-me per cap”, ha assenyalat.

Per a Tomàs II, el Trofeu Diputació d’Alacant “és un dels més importants de la temporada i del màxim nivell”. El pilotari de Xaló l’espera amb especial il·lusió perquè “es juga en el nostre terreny, en els trinquets on ens hem criat molts dels participants i davant de la nostra gent”, ha comentat. Per al punter també seria especial disputar la final de Benissa “perquè és el trinquet on vaig jugar les primeres partides de blanc”.

La presència d’un bon nombre de figures alacantines ha estat una altra de les dades més destacades pels participants en la presentació. “Els equips s’han confeccionat amb els millors pilotaris de l’actualitat, però donant preferència als alacantins.
 
Tampoc ha sigut difícil, perquè la Marina és una de les principals pedreres des de fa temps. Mai hi ha hagut tants jugadors de la Marina a este nivell”, explicava Alfredo Hernando Fredi, representant de la Fundació per la pilota valenciana.

L’acte ha estat presidit pel regidor d’Esports de Benissa, Francesc Xavier Tro, qui ha destacat que “el Trofeu Diputació d’Alacant està totalment consolidat i enguany presenta un cartell impressionant amb campions de les competicions més importants i molts jugadors de la comarca”.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article