Fem Pilota - Capçalera

Les trobades de Pilota a l'Escola arriben al seu equador a Canals

Món Escolar

PilotaViu / FPV / Canals.

A la població de Canals les trobades de "Pilota a l'Escola" han arribat al seu equador. La localitat de la Costera ha acollit per primera vegada una cloenda del programa educatiu Pilota a l'Escola, una jornada lúdic-esportiva que s'ha celebrat al Poliesportiu Municipal, un recinte on la pilota valenciana té un paper fonamental, no debades hi ha un trinquet, i diversos frontons on es practica la modalitat reina del poble.

Al voltant de 350 xiquets i xiquetes dels centres educatius del voltant han participat en l'encontre: CEIP Beato Jacinto Castanyeda de Xàtiva, CEIP Pare Moreno de Moixent, CEIP Beata Inés de Benigànim, CRA Escoles del Xúquer de Gavarda, Colegio Nuestra Señora de la Seo de Xàtiva, CEIP José Mollà de Canals, CEIP Pare Gumilla de Càrcer, CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, CEIP Ausiàs March d'Albalat de la Ribera, i CEIP Cervantes d'Alcàntera de Xúquer. Durant tot el matí ha imperat principalment el joc del raspall que ha omplit les sis pistes de joc que s'han habilitat en el recinte esportiu.

Cal recordar que Pilota a l'Escola va començar a desenvolupar-se en el curs 2005-2006, i és un projecte de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport que organitza la Federació de Pilota Valenciana, i en el qual participen tècnics de pilota valenciana, i jugadors i jugadores destacats d'escala i corda, raspall i llargues.

Han estat presents en la quarta de les set trobades que se celebraran durant el mes de maig, el regidor d'esports de Canals, José Ramón Garrido i el seu alcalde, Ricardo Requena, acompanyant al president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, i al coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner. L'ajuntament s'ha bolcat amb aquesta experiència amb els alumnes de primària, i ja pensa a tornar a celebrar-ne una altra, a nivell local, per al mes de setembre, amb l'ajuda de la Generalitat i la FPV.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article