Genovés II i Alejandro s'enfrontaran a Beroiz i Yoldi en l'homenatge a Waldo en el frontó del Puig

Participa

Una vegada més, la Penya Pilotaris Amics del Frontó, organitzarà una altra partida entre jugadors valencians i jugadors de pilota basca, aquesta vegada d'Huarte-Nafarroa tots dos, a frontó de 25 metres de llargària i amb pilotes de tec de 70 grams.

Recentment, l'escola de pilota del Puig, va fer una nova trobada amb una escola navarresa, Auñamendi i, aprofitant el viatge, anàrem a vore una partida de professionals al frontó Labrit d'Iruña. Allí, fruit de l'amistat que el gran Martínez de Irujo té amb els membres de la Penya, va néixer un nou enfrontament entre jugadors d'ambdós llocs. A més a més, Irujo estava al Labrit amb aquestos jugadors, Mikel Beroiz, jugador que ha sigut professional d'Aspe i, últimament, d'Asegarce, que ha quedat fora de l'empresa per algunes lesions que no el deixaven rendir al màxim nivell, i Eneko Yoldi, un dels màxims exponents de la pilota aficionada que, encara que ho ha guanyat tot al camp aficionat, ningú l'ha portat a les grans empreses.

Però, de segur, que tots dos, juntament amb els jugadors valencians triats per a l'ocasió, donen un veritable espectacle, ja que, aquest tipus de partides, s'organitzen per a gaudi del soci i dels afortunats que poden adquirir les poques entrades que queden per al públic en general. És el que té no tindre més capacitat als nostres frontons.

Per la part valenciana tindrem dos especialistes de les tres parets. Per una banda Alejandro de Paterna, el millor jugador de l'actualitat, últim guanyador del trofeu Mestres del Puig, el més prestigiós del frontó valencià. I res a dir de nou de l'altre component, Genovés II, tot un referent de la pilota al País Valencià, un dels millors jugadors de trinquet que hi ha al panorama professional i, també, un especialista del frontó. Aquesta partida, igual que per a Alejandro, és un premi per als dos jugadors, per l'estreta relació que tenen amb la Penya, ja que, tots dos, són jugadors molt volguts pels aficionats locals.
 

Alejandro coneix molt bé el frontó del Puig. Foto: Museu de la Pilota del Genovés

El frontó té una llargària de 25 metres, amb un rebot de vidre molt noble, una amplària de 9 metres i la mateixa alçària. Està cobert, ben il·luminat i condicionat. La capacitat és d'unes 300 persones totes assegudes i, a més a més, les quasi cent que ho fan darrere del rebot de vidre, tenen aire condicionat i una visió immillorable del rebot i sense cap perill de rebre pilotades.

La pilota, com en tots aquestos enfrontaments, de tec de 70 grams, elaborada per Ruíz de Castellar, el millor fabricant de pilotes de frontó de la nostra terra.

Fins ahí tot normal, ara ve el que fa especial aquesta partida. Servirà d'homenatge al recentment retirat del món professional del raspall Waldo d'Oliva, el jugador que més títols té en aquesta especialitat. I també, possiblement, el millor de tots els temps en el raspall. I com ell mateix va dir, no eres res, per molts títols que tingues, si no eres volgut pel públic. Això sí que ho té Waldo. Així, doncs, rebrà un homenatge abans de la partida i, al mateix temps, serà l'assessor dels jugadors valencians. Perquè, en l'altre costat, no menys important, estarà Juan Martínez de Irujo, impulsor de la partida i gran amic dels dos jugadors navarresos. Farà de botillero d'ells, com fan en les partides de pilota basca. Tot un privilegi tindre aquestes dues figures juntes donant consell als jugadors.

Però, també tindrem entre nosaltres, al millor jugador de pilota valenciana de tots els temps, Paco Cabanes el Genovés. Alguna cosa es prepararà per a tots ells.

La partida serà el divendres, 20 de juliol, a les 20.00 h, amb presència de l'escola de pilota local. Després de la partida tindrà lloc la gala anual de la Penya, on s'aprofita per a donar els premis als guanyadors del trofeu Durà, a més del premi Durà que, aquest any, és per a Waldo, per tota la seua trajectòria esportiva. Recordem que aquest premi l'han rebut jugadors com Paco Cabanes el Genovés, Puchol o Fredi i personalitats com el Director del Museu David Sarasol, el primer president de la Federació que hi vam tindre, Víctor Iñurria, o el diari digital PilotaViu, amb la persona de Ricard Sentandreu.
 

David Sarasol Moscardó
Director del Museu de la Pilota i membre de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article