Fem Pilota - Capçalera

La pilota unirà 8 col·legis de distints països en un projecte de la CIJB

Pilota Món

PilotaViu / Godella.

L'actual president de la CIJB (Confederation Internationale di Jeu de Balle), Alberto Soldado, va ser un dels convidats de luxe de l'últim programa d'El Joc del Poble. Soldado és un dels periodistes més respectats del nostre esport, amb una llarga trajectòria. Amb l'arribada de la jubilació ha decidit posar tota la seua espenta en la promoció internacional de la pilota a mà des de la presidència de la CIJB.

Amb els micròfons d'El Joc del Poble com a testimonis, Soldado va anunciar que la CIJB està treballant en un projecte pilot per al curs 2018-2019 en el que 8 col·legis de països diferents s'aproparan a la cultura i la llengua de les altres regions mitjançant l'estudi de la pilota. «És un projecte preciós que està avalat pel Ministeri d'Educació i s'impulsarà des de la CIJB», explicava amb il·lusió el seu president.

Soldado va fer un repàs de la història de la CIJB i de com va conéixer la seua existència a principis dels anys 90. «Els valencians van entrar en la CIJB amb una il·lusió enorme de fer gran la pilota perquè era la primera vegada que podien competir internacionalment». En aquell moment els valencians es van adonar que la pilota es jugava en altres llocs del món, a un joc molt semblant a les llargues. Des dels primers moments que els nostres representants, amb les primeres victòries del Genovés, han anat aconseguint èxits en els distints campionats europeus i mundials que s'han anat organitzant. L'últim va ser a Nariño (Colòmbia) el 2017 i, com no podia ser d'altra manera, l'or va viatjar a terres valencianes.

Torna a escoltar el 23é programa d'El Joc del Poble
 


Si teniu problemes per a escotar el programa amb el navegador, punxeu ací.

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article