elmusa

Vora 500 xiquets i xiquetes d'escoles de Torrent participen en una trobada de pilota

Món Escolar

PilotaViu / Torrent.
 
Vora 500 xiquets i xiquetes de totes les escoles públiques de Torrent han participat en una trobada de pilota valenciana, organitzada pels mestres d'educació física dels centres i celebrada el matí del 3 d'abril. En total, han estat presents, al Pavelló del Vedat, 11 col·legis, inclòs el Centre d'Educació Especial La Encarnación. Esta primera trobada de pilota valenciana ha comptat també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torrent i la Federació de Pilota Valenciana.

Les partides han sigut disputades en nou pistes dividides en tres zones anomenades 'El Genovés', 'Rovellet' i 'Juliet'. Cada pista disposava d'un marcador per què els propis xiquets dugueren el tanteig de la partida.
 
Quique Climent, mestre d'educació física del Machado, i Efrén Moreno, mestre del Virgen del Rosario van ser els qui van impulsar la iniciativa, i a partir d'ahí van començar a treballar amb la resta de professors d'educació física de la ciutat, amb reunions de dos hores cada dilluns, per aconseguir que mig miler de xiquets pogueren gaudir d'un matí de raspall.
 

Xiquets i xiquetes juguen a raspall al Pavelló del Vedat. FOTO: PilotaViu
 
Efrén confirma que els organitzadors tenen la idea que esta trobada siga la primera de moltes. «L'organització ha sigut molt costosa, però el resultat ha sigut molt positiu. Esperem ampliar la col·laboració amb Federació l'any que ve, i esperem comptar amb més tècnics i amb més xiquets a ser possible», asseguren contents.
 
El Molí, Federico Maicas, Juan XXIII, Les Terretes, Lope de Vega, Miguel Hernández, San Juan Bautista, Sant Pasqual, Virgen del Rosario, Antonio Machado i La Encarnación són els centres (tots els públics) que han participat en la primera edició.

A l'acte ha estat present la regidora d'Educació, Patricia Saez i el monitor de l'escola de pilota local, Natalio.
 

Alguns dels professors d'educació física organitzadors. FOTO: PilotaViu
 
*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article