L’escola del Puig viatja a Auñamendi (Navarra)

Participa

L’escola de pilota del Puig viatjarà aquest divendres, 27 d'abril, un any més, a terres del Nord. Després d’aquella primera edició al frontó del Puig l’any 2012, i passar per Valdezcaray 2013, Ultzama 2014, descansar el 2015, i Estella-Lizarra 2016, descansant també el 2017 per celebració dels 50 anys de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig, arriba 2018 i es reprenen els viatges per intercanviar experiències esportives i gastronòmiques amb l’escola d’Auñamendi a Espinal-Aurizberri.

Vint-i-sis alumnes de l’escola del Puig es barrejaran amb els quaranta de l'escola d’Auñamendi que, per cert, porta pocs anys treballant, però té una manera de treballar pareguda a la del Puig, amb activitats lúdiques-culturals, viatges, etc.

El dissabte pel matí es jugaran partides individuals en sis frontons adaptats i, diumenge de matí, per parelles. La idea d’aquestos viatges no és competir, sinó conviure i compartir experiències entre els xiquets. Dissabte per la vesprada s’aprofitarà per anar a vore pilota professional al frontó Labrit de Pamplona-Iruña on es disputa una de les partides dels quarts de final del Manomanista, amb Bengoetxea VI, l’actual campió, i Elezkano II que, aquest any, ha sigut finalista del parelles.

El diumenge, després de les partides, hi haurà la part gastronòmica on els valencians faran paelles i els navarresos ens presentaran alguns dels plats típics de la seua zona.

Hi ha molta il·lusió, sobretot per part de l’escola d’Auñamendi i, també per part del Puig, prova d’això és la gran expedició que es desplaçarà allí, amb 105 persones i, a més a més, si el temps ho permet, també ens oferiran activitats al voltant de la natura.

S’ha confirmat la visita d’exjugadors de pilota basca com Irujo, Barriola, Esain o Berasaluze II, així com el piloter Ander Zulaika, que tenen una gran relació amb la Penya del Puig.

A més a més, l’empresa valenciana BVALVE, amb filial al País Basc amb el nom de BIDARTE, serà patrocinadora de l’event.

L’expedició estarà acompanyada per quasi la totalitat de la directiva de la Penya Pilotaris, amb el seu President Vicent Tomàs al capdavant, el Regidor d'Esports de l’Ajuntament del Puig, Fernando Checa, el Director del Museu de la Pilota i membre de la Penya, David Sarasol, així com els seus monitors.
 

David Sarasol
Membre de la Penya Pilotaris Frontó del Puig i director del Museu de la Pilota

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article