elmusa

Sabies que Waldo va jugar una temporada a escala i corda?

Sabies Què?

Pau Molins / València.
 
Encara ressonen els aplaudiments, els crits i les paraules d'estima que Waldo i els aficionats a la pilota es professaren mútuament el 13 d'abril a Piles. Del pilotari d'Oliva s'han destacat molts aspectes del joc estos dies en què ha tornat a ser protagonista per la seua màgia sobre les lloses. Un d'aquests atributs especials de Waldo és que va ser capaç de jugar, i molt bé, en diferents modalitats. Fins al punt que, després de guanyar el seu primer Individual de Raspall en l'any 2000, el jove Waldo va decidir provar l'escala i corda.
 
En aquells temps estudiava a València i tenia molta gent amb qui entrenar. I tot i vindre del raspall, el seu alt nivell li va permetre entrar en el circuit professional. Això sí, segons relata ell, no va tindre la continuïtat desitjada. «Aleshores cada pilotari portava una agenda, i quan vaig entrar jo (amb l'any ben començat) ja estaven quasi totes les partides donades pràcticament fins a gener del 2002». Així que Waldo no jugava massa partides, i sovint, quan ho feia, rebia la telefonada hores abans de l'inici.
 
Preguntat per alguna anècdota, ho té clar. «Recorde molt el meu debut a Pelayo. La confiança que em va donar Arturo Tuzón, que era qui ho gestionava. I a més, crec que va ser el debut de Javi de Massalfassar amb 14 o 15 anys, i ja em va impressionar com jugava».
 

Waldo juga davant l'atenta mirada del públic, entre ells El Genovés, en el campionat Trofeu Milar 7 i mig. FOTO: Museu de la Pilota del Genovés.
 
 
Respecte al parèntesi de l'escala i corda, Waldo té valoracions positives. «Em va ajudar a fer molts contactes, a conéixer a molta més gent. I a més, també em va fer millorar tècnicament».

L'any 2011 va jugar un campionat breu al 7 i mig (d'on són les imatges d'esta notícia), on va guanyar León en quarts de final i va caure en les semifinals davant Jesús. El 7 i mig d'escala i corda té la particularitat que no hi ha feridors, i és el jugador que es troba al dau qui trau la pilota, per dalt corda i sense que passe del 7 i mig.
 
Amb l'entrada del nou any tampoc ho va veure clar. Davant la possibilitat de seguir una altra temporada sense jugar massa, va decidir tornar al raspall, on ja havia donat mostres del que era capaç. I tornà per a ser el rei.

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article