Fem Pilota - Capçalera

Ezkurdia i Zabaleta, campions amb autoritat

Pilota Món

21iguales / Bilbao.

Joseba Ezkurdia i Jose Javier Zabaleta són els nous campions del Campionat de Parelles de frontó basc a l'imposar-se amb contundència en el frontó Bizkaia de Bilbao a Danel Elezkano i Beñat Rezusta. Els rojos es van escapar en els primers compassos de la partida i des d'aquell moment l'avantatge va ser clar. D'esta manera, la txapela torna completament a terres navarreses després que Irujo i Barriola l'aconseguiren el 2014.

Els nous campions van començar la final de la mateixa manera que van acabar les semifinals. Un joc seriós i treballat els va valer per avançar-se en pocs minuts 7-1 en el lluminós del Bizkaia. Tots dos començaven bé la gran final, sense pressió ni nervis aparents.

Els blaus, Elezkano II i Rezusta, no acabaven de trobar el seu lloc. Dominats en la major part de la partida per Zabaleta no van aconseguir treure eixe estil tan bo que els va servir per a guanyar 12 partides a quarts. Rezusta, amb poca confiança en si mateix, fallava molt més del que ens té acostumats, en total 9 errors clars per al de Bergara.

Encara i tot, Danel i Beñat poden valorar positivament el campionat realitzat. Fins a la final, han guanyat 13 de les 17 partides jugades durant les dues lliguetes. A més, Rezusta, fins ahir campió del parelles, va jugar la seua tercera gran final consecutiva amb tan sols 25 anys. Números d'altura els de Rezusta.

Els pilotaris de la Sakana mentrestant no perdien el ritme i seguien treballant amb serietat. Zabaleta dominava a la defensa i Joseba es reivindicava amb una altra gran actuació. El d'Arbizu va acabar amb un total de 7 tantos, fent molt de mal amb la seua poderosa volea. La segona part de la partida tenia poc color i d'esta manera es va col·locar el 18-4 al marcador.

Després dels tres minuts d'aturada del segon descans reglamentari, una xicoteta espenta dels blaus semblava que podria fer-los entrar en la partida però tampoc va ser així. Una escapada clara de Rezusta tornava a posar el servei en mans de Joseba Ezkurdia. Al final, un clar 22-9 en 48 minuts de partida va coronar a la parella navarresa d'Aspe campions del campionat més llarg de la temporada.

En el lliurament de premis del frontó Biscaia, Aimar Olaizola va ser assignat millor pilotari del Campionat de Parelles 2018 en obtindre 434 punts en el rànquing, just per davant de Beñat Rezusta i Jose Javier Zabaleta.

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article