elmusa

L’exposició ‘Faixa Roja, Faixa Blava’ visita el Menador de Castelló de la Plana

Participa

Este dimecres a les 19.00 h tindrà lloc la inauguració de la mostra ‘Faixa Roja, Faixa Blava’ a càrrec de la regidora de cultura de Castelló de la Plana, Verònica Ruíz i del regidor d’educació i esports Enric Porcar. Esta exposició, ubicada a l’edifici del Menador, espai cultural, podrà visitar-se des del 21 de febrer fins al 19 de març. És un projecte itinerant que prové del Museu Valencià d’Etnologia i està produïda junt amb el Museu de Pilota del Genovés i l’Ajuntament del Genovés.

Es tracta d’una exposició molt interessant per descobrir els elements que conformen l’esport tradicional per excel·lència de valencians i valencianes; els materials de joc, la vestimenta, les instal·lacions, el procés d’arreglar-se les mans, les figures, la llengua, la pilota com a eina educativa i d’altres que repassen l’evolució del nostre esport. Així podrem trobar panells explicatius, expositors i vídeos específics.

El Club Pilotari Castelló recolza este acte i el lliga amb la celebració del seu 30é aniversari. Per a este motiu i, amb l’objectiu del club d’apropar l’esport de la pilota a tots els xiquets i xiquetes de Castelló, ha programat unes visites guiades que s’han oferit a centres escolars de Primària i Secundària. La seua presidenta Noemí Torrijos declara que: «Hem fet un gran esforç per poder portar aquesta exposició a la nostra ciutat i les xiquetes i xiquets de Castelló i pobles no se la poden perdre».

Amb este acte el Club Pilotari escalfa motors per als actes de Magdalena que seguiran amb l’acte del dilluns al Trinquet del Sindical, on hi haurà música punxada per la Funky Corner, actuació de Toni de l’Hostal i partida de màxim nivell entre Soro III i Salva contra Puchol II i Bueno, i el dimecres de Magdalena, al carrer Gràcia i adjacents, amb l’encontre d’escoles del CRIS de la Creu Roja, taller de raspall per a infants i una partida d’exhibició de galotxa, a càrrec dels membres del Club i joves promeses.
 
Per a veure el lloc web del Museu Valencia d’Etnologia, punxeu ací.


Club Pilotari Castelló

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article