Fem Pilota - Capçalera

Sabies que els triomfadors de la jornada inaugural del trinquet de Benidorm foren Eusebio i Mena?

Sabies Què?

Paco Durà / Benidorm.

El trinquet de Benidorm fou inaugurat el 26 de juny de 1985, en un ambient de gala, amb assistència d'autoritats i directius de la Federació de Pilota Valenciana, en temps del president Víctor Iñúrria. Es tractava d'un recinte modern i cridaner en aquells anys; totalment cobert, climatitzat i amb moltes comoditats per als espectadors, que fou obert el primer dia en una jornada especial, amb dos partides de primer nivell, a escala i corda i a raspall. Només calgué lamentar que no pogué jugar la màxima figura, Genovés, com era costum sempre que s'inaugurava un trinquet. El mateix dia havia de jugar en l'obertura de la fira d'Alberic i no hi hagué acord entre les empreses.

Açò últim va enterbolir un pèl la celebració, però no va impedir que s'omplira el nou recinte de gom a gom. El trinqueter que es féu càrrec d'organitzar les partides en aquella primera etapa fou Emilio Peris, trinqueter d'El Zurdo de Gandia, qui va posar en la primera partida, a escala i corda, a Eusebio i Josep Maria contra Fredi i Floreal. I en la de raspall, les màximes figures d'aleshores, Malonda II i Sanchis s'enfrontaren a Mena i Leandro.

El gerent de l'empresa Salvador Mestre va donar la benvinguda a tots. I després dels discursos de rigor, per part d'autoritats i Federació, es van jugar les partides i la gent va gaudir molt, essent els dos triomfadors Eusebio i Mena, respectivament.
 

Eusebio. Foto: Arxiu Paco Durà

Eusebio i Josep Maria guanyaren Fredi i Floreal
En la partida d'escala i corda, Eusebio i Josep Maria, van superar Fredi i Floreal, en una pugna en la qual el jugador de Riola va recórrer al seu repertori, ja que Eusebio era una grandíssima figura, que per baix jugava barbaritats (per dalt podia menys perquè s'havia "desmancat") i va fer un recital. I encara que Josep Maria feia poc que havia eixit d'una lesió, tots dos van guanyar de forma brillant, essent molt aplaudit, sobretot, Eusebio. Fredi també va rebre moltes ovacions, però Floreal, un mitger molt bo també en eixe temps, no estigué fi del tot, donant-li massa rebots a Eusebio, un perill molt gran en aquella època de galeries lliures, i això ho va saber aprofitar molt bé Eusebio per a guanyar, al costat de Josep Maria.

Malonda II i Sanchis no aguantaren físicament davant Mena i Leandro
En la partida de raspall hi hagué molta lluita. Malonda II i Sanchis, parella d'Oliva, que en aquell temps jugaven i destacaven molt, van començar molt bé, però la reacció de Mena i Leandro fou molt bona. Després de tres igualades en el marcador, a 5, 10 i 15 tantos, acabaren guanyant, 25-15, perquè físicament estigueren molt bé i aguantaren millor que Malonda II i Sanchis; essent molt destacada l'actuació de Mena.
 

Una partda on jugaren Miralles, Malonda II, Leandro (drets) i Antonio, Pepico i Mena (baix). Foto: Arxiu Paco Durà
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article