Fem Pilota - Capçalera

Sabies que la Fira de Guadassuar és recordada per una famosa partida entre el Xiquet de Quart i Juliet?

Sabies Què?

Paco Durà / Guadassuar.

En esta fira, ara fa 70 anys, en 1948, es féu famosa, entre altres coses, per la partida disputada el dia 22 de gener, festa de Sant Vicent, que sempre és recordada, entre el Xiquet de Quart i Juliet d'Alginet. Les dues primeres figures d'aquell temps, que estaven un poc "picats" i que uns dies abans havien jugat en la reobertura del trinquet Pelayo, on va guanyar Juliet a un Xiquet de Quart que tingué una actuació bastant "gelada".

En aquell moment, el Xiquet de Quart, gran figura durant un grapat d'anys, estava ja en les en les darreries de la seua època daurada, mentre Juliet començava a ser el millor de tots. I en esta partida Juliet, que era prou més jove, tenia de mitger Antonio i Quart a Alberto d'Alzira. La partida la tenien dominada Juliet i Antonio, molt combatius, per 55-10; davant la decepció dels seguidors de Quart, que estava poc o molt apàtic. Per això, molts aficionats ja se n'eixien del trinquet per anar a posar-se en cua per cobrar les travesses, que anaven donant iguals (de 5, de 10, de 15, etc) a la mà de Juliet.

Açò, pareix ser, que féu reaccionar al Xiquet de Quart. A tots els qui se n'eixien els va dir que no tingueren "tanta pressa, que encara no hem acabat", una frase que alguns la canvien per la que diu "no tingueu pressa, que encara pega el sol en la torreta". Siga com fóra, el ben és cert és que Quart, al que tots el donaven ja per vençut, es posà a jugar de valent i encara va igualar a 55 tantos, guanyant totes les travesses i deixant després córrer la partida, que va guanyar Juliet, qui només tingué una victòria simbòlica, perquè en aquell temps més encara, el que manava era la "postura".

Per aquella anècdota és recordada moltes vegades la Fira de Guadassuar, sobretot pels aficionats més majors, sobretot, quan una partida està desnivellada al marcador i encara l'equip que va darrere té possibilitats de fer la remuntada.
 

Quart, Mora, Ricardo i Juliet en la reapertura de Pelayo, el 14 de gener de 1948. Foto:  Ismael Latorre Mendoza
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article