Fem Pilota - Capçalera

Arriba la fase final del XV Campionat Tardor-Hivern de la Vall d'Albaida

Participa

A la Vall d'Albaida hem arribat al final del 15é Campionat de Raspall Tardor-Hivern i estes setmanes es disputen les semifinals, que donaran pas a les finals del cap de setmana del 3 i 4 de febrer que tindran lloc al trinquet de Castelló de Rugat.

Les semifinals es jugaran els caps de setmana de gener: 13-14, 20-21 i 27-28. Els emparellaments són els següents:

3a CATEGORIA
Otos contra El Genovés C
Benicolet contra Quatretonda C

4a CATEGORIA
L'Alqueria d'Asnar A contra L'Alqueria d'Asnar B
Cocentaina B contra Cocentaina C

CADETS
Alcàntera del Xúquer contra El Genovés B
Quatretonda B contra El Genovés A

INFANTILS NIVELL
FINAL Moixent A contra El Genovés

INFANTILS INICIACIÓ
FINAL Muro B contra Quatretonda B

ALEVINS
Ontinyent contra Quatretonda B
El Genovés A contra Quatretonda

BENJAMINS
Quatretonda contra El Genovés
Moixent C contra Moixent A

Les semifinals de xiquets estan representades per les escoles de Quatretonda, el Genovés, Moixent, Muro, Ontinyent i Alcàntera del Xúquer.

Si bé és cert que escoles com les de Quatretonda i Moixent han crescut i la del Genovés sempre està ahí, igual que la de Muro i Ontinyent, trobem a faltar pobles que altres anys tenien escoles, com Castelló de Rugat, Bèlgida, Llutxent, Agullent o Otos. Hem de promocionar més la pilota a la Vall d'Albaida, des de l'escola i des dels Ajuntaments, fer valdre els nostres trinquets i carrers, promoure escoles, trobades, classes..., els col·legis haurien d'adherir-se al programa Pilota a l'Escola, gratuït per a totes les escoles de primària.

Pel que fa als adults, els pobles del Comptat, l'Alqueria i Cocentaina, copen les semifinals de quarta categoria i Quatretonda, Otos, el Genovés i Benicolet la de tercera. Enguany per primera volta no tindrem finals de segona ni de primera categoria, altre aspecte que cal tenir en compte. A nivell aficionat estem perdent també participació, pobles com Llutxent, Montaverner, Bèlgida, La Pobla del Duc, Agullent, amb equips en altres edicions, han deixat de participar. La gent que participem en els campionats encoratgem als pobles de la Vall a promocionar la pilota, a fer partides de festes, a intentar recuperar el nostre esport autòcton, a recuperar el nivell del campionat, en definitiva a viure la pilota.

Per acabar, i volent ser més positius, continuem tenint un gran campionat a nivell aficionat, amb 20 equips adults i 31 de xiquets, amb més de 200 esportistes en total, que amb l'ajuda de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, tiren endavant i organitzem dos campionats tots els anys, per això hem de valorar el que tenim i anar a més.

Ens veien a Castelló de Rugat els dies 3 i 4!
 
Jordi Nadal
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article