Fem Pilota - Capçalera

Berasaluze II i Genovés II guanyen en una partida per al record

Frontó

Paco Durà / El Puig.

La Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig ha tancat amb èxit els actes per a celebrar el 50é aniversari de l'entitat, amb una partida de primeres figures de la pilota valenciana i el jugador basc, Pablo Berasaluze, un exprofessional de primer nivell, que fa molt poc de temps que ha deixat l'activitat competitiva i que ha volgut participar en la celebració del Puig, a causa de la seua bona relació amb este club.

A la fi, la partida, que ha sigut molt bona, ha estat guanyada per Genovés II i Berasaluze II, que s'imposaven 41-38 davant Puchol II i Alejandro de Paterna, encara que el resultat en este tipus de partides és prou secundari, ja que els bons aficionats saben que es tracta més de veure un bon espectacle que de qui guanya, pel fet que sempre que hi haja un jugador basc de primer nivell dins d'un frontó, el més normal, com ha sigut el cas, és que el basc s’emporte la victòria.
 

Berasaluze celebrant un tanto. Foto: Ulisses Ortiz

Però, Berasaluze va haver d'apretar de valent per a guanyar, ja que la partida es va igualar en el tram final, si bé s’havia posat molt favorable per a la parella guanyadora, que va tindre avantatge de 20-10. Després de la igualada a 25 tantos, les coses van canviar i el marcador va anar sempre molt renyit, fins a acabar a només tres tantos de diferència. Puchol II i Alejandro es van defendre molt bé i el jugador de Paterna va deixar una imatge molt bona, ja que en els quadres de davant es movia amb molt d’encert i rematava molts tantos, sobretot a volea, a part de la seua contundència al traure.

Fins i tot, podem dir que, per moments, Alejandro pareixia guanyar-li la partida a Berasaluze, encara que el jugador basc, tot i que se li notava l’esforç físic més que a ningú, a causa de la inactivitat, aconseguia els tantos amb una peculiaritat molt pròpia del frontó, amb unes deixades al racó de les dos parets i amb alguna que altra volea que ningú li podia tornar.
 

Amb esta partida es van concloure els actes d'aniversari del club del Puig. Foto: Ulisses Ortiz

El jugador basc i el de Paterna van estar molt aplaudits
Darrere, tant Genovés II com Puchol II defenien molt bé la seua demarcació i entraven pilotes de molt de mèrit. Però és evident que al frontó són els jugadors de davant els qui fan els tantos i les jugades amb més picardia. Per això, tant Berasaluze com Alejandro eren els qui més aplaudiments alçaven de la gent, que va gaudir d’un bon espectacle que tancava amb molta lluentor els actes del 50 Aniversari del Club Amics del Frontó del Puig.

En la graderia estaven autoritats de la Generalitat i la Diputació, junt amb l'alcaldesa i el regidor d’Esports, que al principi van fer el lliurament de regals als quatre jugadors acompanyats pels dolçainers i tabaleters, que van amenitzar els prolegòmens amb unes albades dedicades als protagonistes, que van eixir acompanyats pels xiquets de l’Escola de Pilota del Puig, enmig d’un ambient d’autèntica gala amb un frontó ple de gom a gom.
 

El públic va omplir les graderies del frontó. Foto: Ulisses Ortiz

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article