Fem Pilota - Capçalera

Sabies que hi ha un pasdoble dedicat a Juliet?

Sabies Què?

Ulisses Ortiz / València.

La pilota i la música de banda són dos dels trets identificatius més destacats del poble valencià de nord a sud. D'este binomi han eixit peces musicals dedicades a les figures de la pilota més importants de cada època. Puchol II és l'últim dels pilotaris a qui han dedicat un pasdoble. El compositor José María García Montal va ser qui va escriure la peça en honor al pilotari, interpretada per primera vegada el 8 de juliol del 2017 per la Societat Musical Renaixement de Vinalesa.

El 14 d'abril del 1947 es va estrenar Pasdoble Juliet, dedicat al mític pilotari d'Alginet. L'obra va ser creada per Justiniano Latorre Rubio i el director Pérez Choví va ser l'encarregat de dirigir-la per primera vegada.

En la foto alliberada recentment per l'arxiu d'Ismael Latorre Mendoza es pot veure a la dreta de la imatge un jove Juliet, amb només 21 anys. La foto està realitzada al carrer Alfonso d'Alginet, davant de la casa del pilotari.

Ismael Latorre Mendoza conta com es va crear el pasdoble de Juliet


Pasdoble Juliet, interpretat per la Banda de Música d'Ulldecona

*Volem seguir sent el mitjà de referència del nostre esport. Sols amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Punxa ací i Travessa per PilotaViu, travessa per la pilota valenciana

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article