Fem Pilota - Capçalera

El Puig tanca una nova edició del trofeu Mestres de frontó valencià

Frontó

David Sarasol / El Puig.
 
I van quatre edicions del prestigiós campionat organitzat per la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig. Aquest any han arribat a la final, d'una banda, Moro de Massalfassar, campió individual autonòmic del 2016 i que enguany no es va classificar per a les semifinals, i, d'altra banda, Alejandro de Paterna, que ha estat en totes les finals, que va estar vencedor de la segona edició i que, aquest any, ha caigut en les semifinals de l'autonòmic individual.
 
Per què parlem del campionat individual autonòmic? Perquè és el màxim trofeu de la modalitat de frontó valencià i, en esta edició, que se celebra al mateix temps que el Mestres, han arribat Pasqual de la Pobla i Adrián de Museros, els quals no ho han fet al Mestres.
 
Què vol dir açò? Que el Mestres és un trofeu important, organitzat per un club, i que, pel premi econòmic i el nivell mostrat, és el trofeu amb més solera del panorama de les tres parets. És un trofeu que tots els jugadors volen jugar i somien guanyar. Entre altres coses, perquè el premi final és molt abellidor, no l'econòmic, que també, sinó el fet de participar en l'última partida que formarà part dels actes del 50 Aniversari de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig, la que es disputarà el dimecres 20 de desembre al mateix frontó J.A. Montesa, en la qual participaran Puchol II i el guanyador del Mestres davant Genovés II i la figura de la pilota basca Berasaluze II, un dels jugadors històrics del frontó basc. A més a més, recordem que este jugador ha estat participant en distintes ocasions en partides als nostres frontons.
 
Accedeixen a la final absoluta Moro de Massalfassar després d'eliminar en la prèvia a Pasqual de la Pobla i, en semifinals, a Adrián de Quart. L'acompanyarà el considerat favorit, Alejandro de Paterna, que va eliminar en semifinals Adrián de Museros que, per altra banda, aquest va eliminar en la prèvia a Roberto de Beniparrell.
 

Moro de Massalfassar jugarà la final del Mestres contra Alejandro de Paterna. FOTO: Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig
 
Però, este any té una novetat important: la participació dels jugadors de l'escola local en un Mestres juvenil. Així, van participar en la prèvia Marco, que guanyava Alberto i, després, Saül en la semifinal. Per l'altre costat, Efrèn deixava fora en la prèvia Julio i Adrián en semifinals. Així doncs, Efrèn i Marco disputaran la final d'este primer Mestres juvenil, a les 20.00h.
 
Prèviament, sobre les 19.30h, tots els membres de l'escola, 45 en total, participaran en la presentació de la mateixa, on un per un accediran al frontó acompanyats d'imatges d'ells mateixos projectades sobre la muralla. Per a tancar l'acte es farà la foto de grup, amb tots els alumnes, els tres monitors, Salva Bosch, Javi Ruix i Julio Palau, el president de la Penya Vicent Tomàs i la resta de membres de la directiva.
 

Escola de pilota del Puig. FOTO: Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig
 
Tant l'escola com la Penya han tingut sempre el suport de l'Ajuntament. El regidor d'Esports, Fernando Checa ha estat present en quasi tots els actes o competicions. En aquest acte també estarà l'alcaldessa, Luisa Salvador.
 
Com ve sent habitual últimament, tot l'acte i les dues finals seran retransmeses per Telepilotaris Puig, amb el seu comentarista habitual, Rafa Vidal 'Fageca', amb importants novetats tècniques per a millorar el visionat.
 
Cavallers, divendres, 1 de desembre, a partir de les 19.00h, tenim una fita important al calendari del frontó valencià.
 

Cartell promocional de la final del IV Trofeu Mestres.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article