Fem Pilota - Capçalera

Altuna III es corona campió del 4 i mig en una gran final

Frontó

PilotaVeu / 21iguales / Bilbao.
 
Jokin Altuna estrena el seu palmarés professional guanyant el Quatre i Mig 2017 en superar per la mínima a Urrutikoetxea en una final amb molta emoció, tensió i fins i tot polèmica. Altuna va quallar una superba actuació davant un altre campió com Mikel Urrutikoetxea. El d'Amezketa va endur-se la txapela del 4 i mig per a Guipúzcoa per la mínima després d'una hora i quart de final al frontó Bizkaia de Bilbao. D'aquesta manera, Jokin es converteix en el segon pilotari més jove en aconseguir la txapela de la "gàbia", per darrere de Patxi Eugi.
 
El ja campió Jokin Altuna va començar la final de la millor manera possible, posant-se 6-1 per davant en pocs minuts. Ganxo, dues parets i una paradeta donaven començament a una de les millors finals dels últims anys. Tot i el bon començament del campió, Urrutikoetxea entrava en el partit per a pegar la volta al marcador, 8-7.
 
Urruti no va estar gens còmode durant tota la final i tal com va declarar, no va encertar a fer baixar la pilota i cercar la paret per a frenar la rematada del rival. Encara i tot, amb els regals d'Altuna i diversos punts finalitzats, el de Zarátamo arribava per davant al primer descans.
 
La segona meitat va tornar a tenir diversos punts d'una qualitat altíssima. Urruti va gaudir d'avantatges com 14-10 i 17-14, però Jokin ha sigut el primer a arribar a 21. Les igualades (a 18, a 19 i a 20) en la part final del partit augmentaven la tensió i l'emoció que es respirava en el frontó. Amb el servei en mans d'Urrutikoetxea, el mateix biscaí va enviar la pilota fora perquè Altuna es proclamara campió. Podeu reviure la final completa punxant en este enllaç d'Euskal Telebista.
 
La tensió i la polèmica tampoc han faltat en aquesta gran final. Diverses destorbades, una pilotada que ha tocat el braç d'Altuna i problemes amb els descansos van ser protagonistes en el Bizkaia. Al final, després d'hora i quart d'un gran espectacle, Jokin Altuna venç en la seua segona final en professionals i es corona campió del 4 i Mig.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article