elmusa

Soro III, Jesús i Monrabal guanyen el II Trofeu Ciutat d'Algemesí

Galotxa

PilotaVeu / Nova Muixeranga / Algemesí.
 
Ahir es va disputar el II Trofeu Ciutat d'Algemesí, dins de la programació de la setmana cultural 'Moixerola', organitzada per la Nova Muixeranga d'Algemesí. Començava la partida de galotxa amb una victòria clara de l'equip roig, liderat per Soro III. No obstant això, el joc va anar igualant-se fins que l'equip blau va remuntar, tot i que finalment Soro III, Jesús i Monrabal II es feren amb la victòria davant De la Vega, Javi i Conillet.
 
Abans de començar el joc, la Nova Muixeranga va oferir un homenatge als jugadors de manera que dos muixeranguers van interpretar 'La Foradada', que només es balla per a mostrar el respecte de la colla. En acabar, l'equip guanyador va rebre un trofeu, precisament, consistent en una escultura de 'La Foradada' a partir del disseny que l'artista d'Algemesí Leonardo Borràs va realitzar per a La Nova Muixeranga.
 
Els guanyadors amb el trofeu. FOTO: Nova Muixeranga d'Algemesí

Els xiquets: el futur de la pilota.
Prèviament al trofeu, els xiquets van prendre el carrer amb tres partides de raspall. Als alumnes de l'escola de Pilota d'Algemesí es van sumar enguany uns altres equips infantils de la comarca.
 
És la segona edició del Trofeu Ciutat d'Algemesí, que se celebra durant la setmana cultural 'Muixerola', organitzada per la Nova Muixeranga d'Algemesí amb l'objectiu de recuperar una tradició que va anar morint a la ciutat amb la desaparició del trinquet, que actualment està en un estat d'abandonament total.
 
Ara mateix a Algemesí s'aposta per la pilota des del Poliesportiu Municipal on l'Escola Municipal de Pilota funciona amb força i on es practica el joc en un mini trinquet que no compleix les condicions per acollir partides professionals.
 
Els xiquets i les xiquetes de l'escola també van ser protagonistes. FOTO: Nova Muixeranga d'Algemesí


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article