Fem Pilota - Capçalera

Pelayo es transforma

Pilota Món

Javier Cid / València.

Pelayo causa estupor. Traspua modernitat i gust per tots els racons. Pareix un lloc diferent a eixe bar a què estàvem acostumats. Ara és un gastro-trinquet amb tot remodelat. Tant el bar, que sembla un altre, com el trinquet, on totes les lloses i l'escala són totes noves.

L'acte de presentació ha sigut conjunt entre el cap del recinte, Jose Luis López, i els caps de les obres i del nou gastro-bar. Tots tres han explicat com han sigut les obres de remodelació i amb quina intenció: la d'obrir Pelayo a tots els valencians i que la pilota tinga un lloc preferent en la cultura de la ciutat de València.

José Luís López, propietari del trinquet, ha assegurat que "les instal·lacions estan ja al 99%; són modernes. Hem fet una canxa digna, un restaurant gastronòmic molt important. Per tant, els valencians han de saber que els que defenem la pilota estem respectant els seus avantpassats i, per això, espere que s'animen a vindre". "S'ha volgut millorar la canxa perquè hem canviat totes les lloses, ja que abans algunes tenien badalls; hem canviat l'escala, el marcador electrònic, la llotgeta... Jo crec que el recinte està perfecte per al joc de la pilota", ha conclós.
 

La presentació realitzada este matí. Foto: Ulisses Ortiz.

Quant al trinquet, les lloses són noves i provenen de Novelda. I tot l'entapissat de l'escala és també nou així com les escales de pujada a les galeries i els banys. A més, hi ha una taquilla específica per a les travesses en meitat del trinquet per a evitar cues en acabar la partida.

A més, en l'entrada hi ha una exposició muntada per David Sarasol, director del Museu de la Pilota, en què es poden veure pilotes de diferents èpoques, una màquina prensadora de pilotes, diferents guants, entrades i retalls històrics representatius de la pilota. El bar té tot el terra de fusta i compta amb un modernisme coronat per una escultura de vareta obra de Manolo García. 
 

Després de l'acte, s'ha fet una picaeta per als assistents al nou restaurant. Foto: Ulisses Ortiz.

En quatre mesos s'ha transformat Pelayo en un trinquet modern, amb ganes d'obrir-se a un nou públic i amb el desig de disfrutar de la pilota de qualitat amb els nous condicionaments, que podrem veure a partir d'este dissabte, quan s'obrirà el trinquet a tots els públics amb dos partides.
 

El trinquet de Pelayo, ja remodelat. Foto: Ulisses Ortiz.


Comentaris

AMARCORD Oliva
3.

Enhorabona als que ho han fet possible i que siga per a "cent anys més"

AMARCORD Oliva
2.

Enhorabona als que ho han fet possible i que siga per a "cent anys més"

AMARCORD Oliva
1.

Enhorabona als que ho han fet possible i que siga per a "cent anys més"

Comenta aquest article