elmusa

Èxit de participació en la I Trobada Infantil de Pilota a Alacant

Pilota Món

PilotaVeu / València.

El Departament de Coordinació de Pilota Valenciana de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport amb la Federació de Fogueres de Sant Joan i l'Ajuntament d'Alacant van realitzar ahir diumenge una jornada dirigida al públic infantil de les fogueres alacantines, la I Trobada Infantil de Pilota Valenciana. L'esdeveniment va tindre lloc pel matí al poliesportiu de l'Albufereta.

L'objectiu va ser de donar a conéixer i promoure l'esport de la pilota valenciana dins del món de les Fogueres d'Alacant. La iniciativa va tindre un doble objectiu: animar els joves a realitzar activitat física per gaudir dels beneficis que esta exerceix sobre la seua salut, i, alhora, inculcar als xiquets i xiquetes els valors intrínsecs de l'esport autòcton. A més, dins de la jornada també es va parlar de la pilota des d'altres vessants com la història, la cultura, la llengua, etc.
 
 
Els xiquets, durant la trobada. Foto: GVA.

La matinal va transcórrer a càrrec dels tècnics formadors en pilota valenciana i va començar amb una breu introducció a la història de la pilota i la presentació dels materials utilitzats. A continuació, els participants van elaborar els guants de protecció per a la posterior pràctica mitjançant jocs i partides de pilota.

Esta activitat és una més del programa d’actes del congrés de pilota que se celebrarà els dies 26, 27 i 28 d’octubre. Al llarg del matí, es va aprofitar per a planificar més jornades al llarg del curs escolar en altres barris i fogueres d'Alacant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article