Fem Pilota - Capçalera

El Dia de la Pilota conquereix la plaça de l'Ajuntament de València

Pilota Món

PilotaVeu / València.

La pilota valenciana ha gaudit d'una jornada festiva en la plaça de l'Ajuntament de València, on s'han reunit un gran nombre de curiosos, aficionats i personalitats del nostre esport. Durant tot el matí de diumenge s'han realitzat tallers, partides d'exhibició i entrega de premis, que reconeixien els millors pilotaris, entitats, escoles i personalitats de l'any.

La celebració del XXVI Dia de la Pilota ha començat a les 9.30h amb una partida d'exhibició a joc faller, als peus de l'Ajuntament de València. Al llarg del matí, el públic ha pogut gaudir de raspall adaptat amb cadira de rodes; de Joc Internacional, amb la participació de Mar, Victòria, Marta, Joana, Nerea, Amparo, Ana Puertes, Ana Sanchis i Fanni, campiones sub-17 i sub-19 d'Europa, i d'una partida de Llargues que ha enfrontat la selecció valenciana masculina sub-19, campiona d'Europa, amb el CPV Benidorm, equip campió de la Lliga a Llargues.
 

Les jugadores de la selecció valenciana han jugat a Joc Internacional. Foto: Ulisses Ortiz

Entre partida i partida, s'ha aprofitat per fer l'entrega dels premis del concurs de fotografia 'Generacions de Pilota' a David Segarra, Juan Rodrigo Legua i Pedro JGR. Mentrestant, els menuts i les dones han estat els grans protagonistes jugant als carrers adjacents a la plaça, Arzobispo Mayoral i front a Correus; al saló de cristal han recollit els trofeus autonòmics els millors equips d’esta temporada. En este escenari tan emblemàtic també s’ha fet l’entrega del premis als millors entrenadors de les escoles de pilota.

L'última entrega de premis del matí s'ha realitzat després de la partida d'exhibició de Joc Internacional de la selecció valenciana femenina. Els guardonats en esta edició del Dia de la Pilota han sigut Puchol II, millor jugador professional de la modalitat d’escala i corda; Giner, millor jugador jove en la modalitat d’escala i corda, Moltó, millor jugador professional de raspall, Pablo de Barxeta, millor jugador jove de raspall; Mar, millor jugadora de pilota; Dani de Benavites, reconegut per la seua gran carrera esportiva; Enrique Balaguer Farga, expresident de galotxa, pel seu treball al llarg de tota la seua vida vinculada al nostre esport; Julio Martinez Blat, a títol pòstum, per la seua implicació i estima per la pilota com a alcalde de Vinalesa; Toni Bertomeu Sendra, per la seua tasca en centres escolars; Lluís Ramos, per la divulgació i recuperació de la modalitat de frare; el club CPV Carraixet de Tavernes Blanques i el CPV El Campello; PilotaVeu, per la gran quantitat d’informació esportiva, articles d’opinió i suport de manera decidida al nostre esport i, per últim, les escoles de Muro i Almassora, guardonades amb el premi Paco Cabanes “Genovés”.
 

Els premiats amb el detall de la Federació. Foto: Francesc Fort

Entre les autoritats presents que s'han encarregat de lliurar els detalls als premiats estaven José Daniel Sanjuán, president de la Federació de Pilota Valenciana; Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Isabel Garcia, diputada d’Esports; Toni Gaspar, vicepresident de la Diputació; Sebastià Giner, coordinador de pilota valenciana de la Generalitat; Raquel Alario i Sandra Parejo, fallera major i fallera major infantil de València, respectivament; Montse Català, vicepresidenta JCF fallera, i Albert Girona, secretari autonòmic de cultura i esports.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article