elmusa

Un congrés multidisciplinar i il·lusionant per a iniciar el 'canvi en la pilota'

Pilota Món

Ulisses Ortiz / València.

L’edifici de la Mesquita de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha servit per a presentar públicament el congrés ‘La pilota valenciana: reptes per al segle XXI’, que organitzen la mateixa Conselleria i la Universitat de València mitjançant la Càtedra de Pilota Valenciana.

La presentació ha tingut lloc este dijous de matí i ha comptat amb la participació de Josep Miquel Moya, director general d’Esport; Isabel García, diputada de Joventut, Esports i Igualtat; Vicent Añó, director de la Càtedra de Pilota Valenciana; Daniel Sanjuan, president de la Federació de Pilota Valenciana; Francesc Alós, del Departament de Màrqueting de Caixa Popular, i Isabel Rubio, del Departament de Màrqueting de Bankia.

El director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha assenyalat que ''és la primera vegada que es realitza un congrés multidisciplinari sobre pilota valenciana, la finalitat principal del qual és la d'extraure conclusions compartides sobre el futur de la pilota".

Isabel García, representant de la Diputació de València, ha destacat que el congrés ha fet l’esforç per incloure tots els sectors de la pilota valenciana en el seu programa.
 

Intervenció d'Isabel García. Foto: Ulisses Ortiz

Vicent Añó ha fet un repàs de les ponències, conferències, presentacions, tallers i comunicacions que estan programades per al congrés que se celebrarà els dies 26, 27 i 28 d’octubre a les instal·lacions de l’ADEIT. Añó ha explicat que el congrés no tindrà un caràcter teòric, sinó més bé al contrari, motiu pel qual s'han organitzat activitats i tallers com el de pilotes de vaqueta.

El president de la Federació, Daniel Sanjuan, ha remarcat que les persones que l’acompanyaven en la taula representen les institucions que més suport donen a la pilota i ha definit el congrés com a “important” per al futur del nostre esport.

Isabel Rubio ha explicat que Bankia ha fet una forta aposta per a millorar la comunicació referent al seu patrocini en la pilota. Per a ella, el congrés pot servir per a ajudar a donar-li a la pilota la dignitat i la importància que mereix.


Isabel Rubio intervé amb la imatge de l'escultura de Manolo Boix, situada a la seu de Bankia, darrere. Foto: Ulisses Ortiz
 
Paco Alòs ha manifestat que veu la pilota en un moment de canvi i il·lusionant i ha afirmat que el congrés és el punt d’eixida per a este canvi en la pilota, sense oblidar la feina que s’ha fet, especialment en la base. Ha aprofitat per a agrair tot el treball que està fent la Federació en els últims anys.

Els ponents han aprofitat per a animar a participar en el congrés a tota la gent que, d'una manera o una altra, forma part del món de la pilota valenciana o que, simplement, gaudeix del nostre esport, ja que, en paraules de Moya, “estes jornades suposaran un punt d'inflexió''.

A banda del congrés, s'han organitzat una sèrie d'activitats i actuacions paral·leles, del 28 de setembre al 21 d'octubre, que inclouen presentacions, conferències, exposicions, tallers i xarrades per tots els pobles i comarques valencians, per a vertebrar la pilota i involucrar el màxim de clubs i institucions possibles.
 

Tots han coincidit en afirmar que la pilota es troba en un bon moment. Foto: Ulisses Ortiz

Per a inscriure-vos al congrés, punxeu ací: La pilota valenciana: reptes per al segle XXI.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article