Fem Pilota - Capçalera

La XXVI edició del Dia de la Pilota remarcarà la importància de l'esport autòcton

Pilota Món

PilotaVeu / FPV / València.

En la sala de premsa de l’Ajuntament de València s’ha presentat la festa de la pilota valenciana, que serà la XXVI edició del Dia de la Pilota Valenciana. Han presidit l’acte de presentació la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau; el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, i el coordinador de Pilota de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner.
 
Tots han convidat els aficionats i ciutadans de la ciutat de València a participar d’esta gran festa del nostre esport autòcton, on estaran presents tots els estaments de la pilota: les escoles, falles, clubs, jugadors, entrenadors i la selecció... En l’acte han estat, així mateix, els representats i jugadors de FESA, representants de la Jlunta Central Fallera i els vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana.
 
Maite Girau, com a amfitriona de l’acte, ha recalcat que la celebració del Dia de la Pilota és un esdeveniment molt especial, ja que es disputaran "dues activitats de gran importància. D’una banda, en este dia es rememora el reconeixement del nostre esport autòcton, amb activitats a la plaça de l’Ajuntament i a les rodalies i, d’una altra, banda obrim l’Ajuntament a tot el món, amb l'accés permés al Saló de Cristall, per a reconèixer tot el treball que s’ha fet durant l’any des de l'FPV i les institucions que hi col·laborem amb ella. Girau ha comentat que, en este Dia de la Pilota, han intentat "apropar als barris la pilota valenciana ampliant el nombre d’activitats que se celebren enguany al llarg de tota la setmana. “Els espectadors podran veure dos projeccions de partides històriques a Benimaclet i a Campanar, acabem d’inaugurar una exposició fotogràfica i, a més, s’han organitzat per segona vegada unes jornades tècniques durant els dies 22 i 23 de setembre per a posar en valor com es poden formar els i les joves pilotaris”, ha explicat.
 

Sanjuán i Girau, amb el cartell del XXVI Dia de la Pilota. Foto: ValNet
 
Per la seua part, Daniel Sanjuán ha recalcat el gran valor d’este dia dins del calendari de la Federació i com a exaltació de la pilota. "És difícil per a nosaltres, com a entitat, recalcar el valor de la pilota des de la seua diversitat. Són moltes modalitats les que englobem, amb les seues competicions i les seues activitats, i totes elles fan el conjunt que anomenem pilota valenciana, ple de riquesa i valor històric i cultural. Un gran dia com este és motiu per a realçar-ho”, ha assenyalat.
 
El coordinador de Pilota Valenciana ha manifestat que, des de la Generalitat Valenciana, s'han de sumar a “esta diada per tal d’honorar la pilota. Esta setmana estarà farcida d’actes relacionats amb la pilota valenciana i és una de les millors formes de celebrar la derogació del ban que prohibia jugar a pilota al cap i casal”.
 

Daniel Sanjuán, Maite Girau i Sebastià Giner, durant la presentació. Foto: ValNet.

Per a veure tota la programació i els premiats per la Federació de Pilota Valenciana, punxa ací.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article