Fem Pilota - Capçalera

Les finals de l'Individual del 95 es projectaran a Benimaclet i Campanar

Pilota Món

PilotaVeu / València.

Entre les novetats d’enguany prèvies als actes centrals del Dia de la Pilota del diumenge 24 a la plaça de l’Ajuntament de València, s’han incorporat dos projeccions de partides que van marcar un abans i un després en la història de la Pilota Valenciana.

La primera projecció serà la Final de l’Individual d’Escala i Corda del 1995, entre Genovés i Álvaro. Esta final jugada al trinquet de Sagunt, gran referent del joc de l’escala als anys 90, va ser l’última que va guanyar el gran mite, Paco Cabanes, i la primera que va jugarqui després seria el rei indiscutible d’este campionat durant anys, Àlvaro de Faura. El resultat de la partida va ser d’un 60-55 d’infart. El passe serà el dijous 21 al Bar la Murta (C/Murta, 14) de Benimaclet a les 19.30 aprofitant les festes del barri. Abans de la projecció, Pilotaveu farà una introducció d’esta partida basada en el reportatge que van realitzar per al 20é aniversari d’esta llegendària final de l’individual.

L’altra gran partida històrica, també final de l’Individual d’aquell mateix 1995 però de Raspall al trinquet de la Llosa de Ranes, va ser la que va guanyar per segon any consecutiu Juan, nebot del Genovés, contra Carlos d’Oliva, germà dels també mítics jugadors Diego (qui malauradament ens ha deixat enguany) i Pepito. Aquella va ser l’última final que va guanyar el jugador de raspall del Genovés; per contra, Carlos guanyaria l’any següent i dos anys després el títol com a millor jugador de Raspall. La projecció serà el dissabte 23 de setembre al Cau dels Dimonis de Campanar Els Socarrats (C/Mossén Raussell, 4 baix) a les 19.30. Abans d’això, a les 18 hores, en la plaça de l’església de Campanar, el CPV Les Socarrades farà una partida d’exhibició de galotxetes. El vídeo d’esta partida l’ha cedit el Museu de la Pilota del seu fons documental.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article