Fem Pilota - Capçalera

Sabies que els primers rebots mòbils els van posar al trinquet del Genovés?

Sabies Què?

David Sarasol / El Genovés.

Com tots sabem, el 1980 es posava en marxa l’escola municipal de pilota del Genovés, a la Costera. Tenien una canxa com el trinquet municipal i un grapat de xiquets disposats a ser jugadors com el seu paisà, Paco Cabanes. Però no hi havia res escrit sobre com dur una escola, ni monitors, ni federativament, ni res de res.

Així que l’Ajuntament es va posar en contacte amb el mestre José Rocío Martí, que va ser designat monitor d’eixa primera escola. El que era regidor de Cultura de l’Ajuntament del Genovés, Joaquín Sarasol, va tindre la idea de partir el trinquet en dos parts, de manera que podrien tindre dos camps de joc. Una tira de rebots de fusta, amb tamborí inclòs, omplia el centre del trinquet, des de la muralla fins a l’escala. Això, podríem dir, és el precedent del minitrinquet.
 

Pasqual II. Foto: Museu de la Pilota El Genovés.

Per aquell temps es van formar jugadors com Pasqual II (4 vegades campió individual de raspall i 1 de la lliga), Vilare (1 vegada campió de la lliga de raspall), Pigat III (2 Circuits Bancaixa) o Sarasol II (4 Circuits Bancaixa, a més d’un dels millors mitgers de la història).
 

Un moment d’un entrenament. Foto: Museu de la Pilota El Genovés.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article