elmusa

Germanor i pilota al carrer Cavallers amb motiu del Congrés d'Antropologia

Ratlles

Javier Cid / València.

El XIV Congrés estatal d'Antropologia va fer una parada per a endinsar-se en la cultura valenciana ahir de vesprada. Així, gràcies a la Direcció General d'Esports, van tindre l'oportunitat de veure una partida de pilota valenciana en la modalitat de llargues i, prèviament, fer una visita guiada i explicativa pel trinquet de la Universitat Politècnica de València de la mà de Víctor Agulló. A més, també estava present una de les majors expertes en pilota basca, Olatz González Abrisketa. D'esta manera, els congressistes van poder apreciar significativament les diferències entre la pilota valenciana i la basca.

Després de rebre 'la classe teòrica', els assistents al congrés van anar fins al carrer Cavallers de València, en ple centre, per a veure una partida d'exhibició a llargues. Allà, els marxadors Juanma i Peluco van fer de 'cicerone' per a donar explicacions del que anava passant en la partida als assistents. De roig jugaven Jan de Murla, Pablo Salvador, Javi Font i Victoria, mentre que de blau participaven Manel, Nèstor, Enric i Mònica.
 

Nèstor colpeja la pilota en suspensió. Foto: Javier Cid.

Els huit pilotaris van realitzar una partida molt entretinguda i amb jugades vistoses. El públic, bona part sorpresa de veure un esport en un carrer tan cèntric de València, va gaudir de les tretes de Jan i Manel, que van fer la diferència. Al final, els rojos es van acabar imposant per un marcador de 5 a 3, gràcies al bon fer de tots els seus jugadors.

La partida no va arribar a 10 jocs, com és habitual en llargues, per falta de llum, però va servir per a apropar un tros de cultura valenciana als presents, que no coneixien el nostre esport autòcton i que ara podran, fins i tot, entenendre'l. En definitiva, una bona idea per a expandir cada vegada més un esport com la pilota valenciana.
 

El carrer Cavallers es va omplir per a veure un bon espectacle de pilota. Foto: Javier Cid.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article