elmusa

La GVA organitza unes jornades de pilota per a integrar les persones amb diversitat funcional

Pilota Món

PilotaVeu / València.

La Generalitat Valenciana ha organitzat unes jornades per a ensenyar tècniques metodològiques a les persones amb diversitat funcional els dies 14 i 15 de setembre. La localitat escollida és Dénia i la majoria de tècniques que es donaran seran per a la modalitat de raspall, que s'adapta millor a les seues condicions. Estes jornades, anomenades 'L'adaptació de la pilota valenciana a persones amb diversitat funcional. Progressions metodològiques', se celebraran al poliesportiu municipal de la capital de la Marina Alta.

Les sessions, per a les quals la inscripció és gratuïta, seran matinals. El dia 14 de setembre començaran les jornades a les 9 del matí amb una xerrada a càrrec de Vicent Pérez Bernabeu, professor d'Educació Física de l'IES Joan Fuster de Sueca. Seguidament, a partir de les 11 hores, Jordi Naya, professor d'Educació Física de l'IES Serra de Mariola de Muro, parlarà sobre el raspall i les seues adaptacions.

Ja divendres, es tancaran les jornades amb dos xerrades més. La primera començarà a les 9 del matí, amb la intervenció de Patricia Toro i Miquel Ivars, que parlaran sobre la pilota i les adaptacions a les persones amb diversitat funcional. Per a acabar les jornades hi haurà una xerrada a les 12 hores a càrrec d'Òscar Llago i Zacarías Abietar, que parlaran de les experiències ja produïdes en la pilota valenciana.

Unes jornades necessàries per a posar de relleu l'esforç que fan les persones amb diversitat funcional per a jugar el nostre esport autòcton i per a donar-los veu i possibilitats de desenvolupar les seues qualitats esportives.
 

Dos pilotaries al curs de pilota adaptada de la UPV estiren abans d'entrenar. Foto: Ulisses Ortiz.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article