Fem Pilota - Capçalera

Ontinyent organitza dues vesprades de galotxa durant la Setmana Gran

Galotxa

PilotaViu / Ontinyent.

La pilota valenciana estarà present en la programació festiva d'Ontinyent durant la Setmana Gran de festes amb dues partides de galotxa. Així ho ha confirmat el regidor d’Esports, Òscar Borrell, en una roda de premsa que ha reunit representants del Club Local de Pilota, coorganitzador de l’activitat junt amb la regidoria. Les partides tornen, d’esta forma, a "impulsar l’oferta esportiva durant la Setmana Gran i és que per a l’equip de govern apostar per l’esport autòcton i propi valencià és un deure que no podem oblidar", comentava el regidor.
 
Les partides tindran lloc dimarts 22 a les 17.30 hores al carrer Altet Sant Joan. Esta jornada comptarà amb la interacció de Martí I de Montcada, l’actual campió individual de Galotxa i semifinalista del Campionat del Corte Inglés, que jugarà amb pilotaris locals com José Luis de Gorga, Pepe Vidal, Vicent Viciano, Jordi Naya, Roselló Sellent o Toni Bembarek.
 
Dimecres 24 a la mateixa hora i lloc hi haurà una altra partida que succeirà l'homenatge a Vicent Lluch, pilotari que va lluitar per traure la pilota al carrer i donar-la a conéixer. Borrell ha aprofitat per “recordar el treball que s’està portant a terme durant esta legislatura respecte a esta modalitat esportiva” i valorat el conveni entre la Diputació i la Federació de Pilota Valenciana, al qual s’ha adherit Ontinyent: “Hem d’agrair la cooperació entre estes dues institucions ja que sense elles les activitats passades i futures no resultarien fructíferes”, assenyalava el regidor d’Esports.
 
A més, el regidor ha mostrat satisfacció per la relació que des de l’Ajuntament mantenen amb el Club de Pilota de la ciutat i la Federació de Pilota Valenciana. Cal recordar que Ontinyent ha acollit enguany les finals del Campionat Autonòmic de Raspall, així com una jornada de Pilota a l’Escola 2017 (programa de la Federació i la Conselleria d’Educació). A més, ha recuperat les Escoles Esportives Municipals de Pilota de la mà del club local.
 
L’edil destacava així mateix que “és important cuidar un esport tradicional nostre i portar-lo, de la mà dels seus aficionats, als carrers de la ciutat perquè els ontinyentins i les ontinyentines puguen conéixer de primera mà el seu funcionament”. José Vidal, representant del Club, també agraïa “les mostres d’interés de les entitats cap a l’esport autòcton valencià a la ciutat d’Ontinyent”.
 
Per últim, Óscar Borrell ha volgut deixar constància del treball que des de la regidoria es va dur a terme en relació al manteniment del trinquet, “un esport que ha estat molts anys abandonat i que ara millorarem amb una aposta clara amb fets”. En este sentit feia referència a la reforma de pintura del trinquet amb un pressupost de 3.000 euros, a més de totes les iniciatives per visibilitzar i donar a conéixer la pilota com ara la Partida de Benvinguda de la Universitat de València; la partida de galotxa de professionals de festes 2016; o ja en 2017 una partida de raspall de professionals per a inaugurar les reformes en el trinquet, incidia.
 

Martí I. Foto: Miquel Navarro

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article