elmusa

Puchol ll explicarà l'evolució de la pilota a Albuixec

Pilota Món

PilotaVeu / València.

El pròxim diumenge 27 d'agost, la localitat valenciana d'Albuixec acollirà per segona vegada en la seua història un col·loqui sobre el noble esport de la pilota valenciana. El protagonista del matí serà Puchol ll i la xarrada tindrà lloc en el saló de plens de l'Ajuntament a les 12.30 hores. L'entrada serà gratuïta fins a completar aforament i després de l'acte se servirà orxata per a tots els assistents. En la trobada també participarà Agustín Larré, entrenador del pilotari dins del projecte Pilota 2.0.
 
"La pilota valenciana m'ha acompanyat durant tota la meua vida, de fet, un dels meus primers records és quan mon pare, pilotari i ídol per a mi, em va regalar un guant i una vaqueta" afirma Puchol ll, la tercera generació de pilotaris després del seu progenitor i el seu avi. El pilotari afirma que el seu "objectiu és portar el meu esport tan lluny com puga". A més, el professional de Vinalesa assegura que "jugar a pilota començà sent diversió i, a poc a poc, passà a convertir-se en vesprades d'entrenament, sistematització del meu joc i ganes de millora. Al final, és competició, superació i disciplina diària". "L'esport m'ha ajudat a consolidar els fonaments que considere imprescindibles en la meua vida. Estic molt agraït a la pilota valenciana perquè he descobert que qui confia en ell mateix i mai es rendeix, se n'adona que els límits són únicament línies des d'on plantejar-se un nou objectiu", sentencia.
 
L'acte, que serà moderat pel periodista Jaime Roch, està organitzat pel Club de Pilota d'Albuixec i l'Ajuntament de la mateixa localitat amb la finalitat que la pilota valenciana torne a tenir la rellevància dins de la cultura valenciana que es mereix. En la conversa, el pilotari donarà la seua opinió, marcarà les pautes de l'evolució de l'esport i explicarà les seues vivències. L'activitat està emmarcada dins del programa de festes patronals. Cal recordar que l'any passat a Albuixec es va realitzar un acte semblant amb la figura de Paco Cabanes 'El Genovés', amb un resultat molt satisfactori tant per part dels participants com del públic.
 

 
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article