Fem Pilota - Capçalera

Saps quin pilotari va aparéixer en la sèrie 'La huella del crimen' de RTVE?

Sabies Què?

PilotaVeu / València.

La huella del crimen és una sèrie de televisió emesa per RTVE, en la qual es recreen els casos més impactants de la crònica negra espanyola. Esta sèrie va ser emesa en dues fases en la cadena pública, en 1985 i 1991, i la van dirigir cineastes de renom com Vicente Aranda.

El pilotari Fredi va aparéixer en el capítol El caso de las envenadas de Valencia, dirigit per Pedro Olea el 1985 i amb la participació de Susana Canales, Alfred Luchetti i la recentment desapareguda Terele Pávez. El capítol està basat en el cas de Pilar Prades Santamaría, una dona que va ser executada per enverinar tres dones a València l'any 1959. A més a més, este cas va ser revisat en el documental Querídisimos vergudos, que al mateix temps va servir per inspirar la pel·lícula El Verdugo,de José Luis Garci.

Fredi va cridar l'atenció de l'equip de la sèrie després d'aparéixer en un documental anomenat Trinquet trencat, emés el 1982 i realitzat per Rafa Gassent, Jesús Sorní i Luis Viadel, que va rebre un premi de la Diputació de València. En el documental, contextualitzat en el trinquet de Benissanó (el Camp de Túria), també apareixen jugant Genovés i el seu germà Pepe davant Fredi i Vicente Pataques.

El cas de Fredi no és l'únic. David Sarasol ens va fer un recull de pel·lícules, sèries i documentals en què la pilota havia tingut presència en major o menor mesura. Per llegir-lo, punxeu ací: La pilota valenciana i el cine. Jugadors que han fet d'actors. 

Comentaris

Miquel
1.

Molt interressant, però jo trobe que "El verdugo" és de Luis García Berlanga, no de José Luis Garci. Salutacions.

Comenta aquest article