Fem Pilota - Capçalera

El Colp a colp es podrà escoltar a la Wikipedia

Pilota Món

PilotaVeu / València.

Ràdio Godella, emissora que emet el programa de pilota valenciana Colp a colp, amb el qual col·labora PilotaVeu, compartirà alguns dels seus programes a la Wikipedia, l'enciclopèdia online lliure.

Un projecte que fins a la data sols havien realitzat, i amb mostres retallades dels programes, l'emissora russa Eco Moscou i la BBC britànica. La idea naix en octubre de 2015, quan s'emet el primer programa de La Represa, programa d'entrevistes de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes presentat per Francesc Fort, editor de l'enciclopèdia online i soci d'Amical Wikimedia.

Però no és La Represa l'únic programa en sumar-se a la iniciativa. Els responsables del satíric Kalebarraka i el nostre Colp a Colp, dedicat a la pilota valenciana, també hem decidit llicenciar el seu contingut de manera que puga ser reutilitzat a l'enciclopèdia. D'esta manera, qui busque els articles d'esportistes com Puchol II, Pere Roc II, Alfonso Moltó o Noèlia Puertes o competicions com les lligues d'Escala i Corda o raspall es trobarà amb el fet que l'enciclopèdia online ha explotat les seues possibilitats multimèdia per a oferir més contingut que l'escrit o les tradicionals fotografies.
 
En declaracions dels seus impulsors, el projecte "és una excel·lent manera de difondre el patrimoni cultural valencià i l'ús de la llengua pròpia", objectius on convergeixen Ràdio Godella i Amical Wikimedia.

Pots escoltar ací tots els programes de Colp a colp.
 

Jordi Coll, responsable de Ràdio Godella, i Francesc Fort, ambdós, locutors de Colp a colp. Foto: Amàlia Garrigós.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article