Fem Pilota - Capçalera

El francés Heguiabehere guanya el I Campionat Mundial de Frontball

Pilota Món

PilotaVeu / València.

El cap de setmana passat es va jugar a Mèxic el I Campionat Mundial de Frontball, organitzat per la Federación Internacional de Pelota Vasca (FIPV), on van participar pilotaris de 24 països, entre els quals no hi havia cap valencià. El frontball és una modalitat internacional de pilota a mà que combina el frontó basc amb el One Wall que va sorgir l'any 2008, i que està guanyant adeptes sobretot a Amèrica.

El francés Yoan Heguiabehere es va proclamar campió en la categoria masculina després de véncer 10 – 1 i 10 – 9 el mexicà Orlando Díaz, que es va penjar la medalla de plata. Malgrat el suport incondicional que va rebre Díaz de l'afició que va omplir les instal·lacions esportives José María Morela de Tepito, el jugador francés va dominar la partida des del primer moment i es va endur la medalla d'or amb justícia. La medalla de bronze també la va aconseguir un pilotari francés, Mickael Massonde.

En la categoria sub-22, la medalla d'or la va guanyar el pilotari basc Iker Espina, que va véncer el cubà José Alejandro Logorburo amb un parcial de 2 – 1. En la categoria femenina va ser la francesa Maritxu Housset la que es va alçar amb el títol, per davant de la basca Maite Ruiz. En tercera posició es va quedar la xinesa Sandy Ng.
 


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article