elmusa

Benidorm i Agost, campions de les Lligues de Llargues i Palma

Ratlles

Dimas Kruithof / Orba i David Mas / Sella.

Durant este cap de setmana s'han celebrat, al poble de Pedreguer, les finals de la Lliga de Llargues i Palma, en les quals s'han coronat com a campions de la màxima categoria els equips de Benidorm, a llargues, i d'Agost, a palma.

El plat fort de les finals va ser diumenge de vesprada, en què es disputaven les finals de primera i on es va congregar un major nombre de gent, amb un ambient molt festiu.

A les 16 hores començava la final de Palma, on s'enfrontaven Agost i Murla, que es presentaven amb els seus equips titulars: Sergi, Ramón, Jose, Òscar i Miguel Àngel, per part d'Agost, i Salva, Giner, Manel, Sergio i Guillem, per Murla. Es va veure una partida molt igualada, on ambdues formacions van traure el seu màxim potencial i el públic va poder gaudir d'una bona partida de més de dues hores de duració.

La partida va començar favorable per a Murla, que es va avançar 0-2, però Agost va reaccionar i va fer 5 jocs consecutius, de manera que va posar el 5-2 al marcador, sense donar opcions a l'equip de blau. A partir d'ací, va començar a veure's una partida molt igualada, en què ambdós equips van anar alternant-se els jocs: 5-4, 7-4, 7-5, 8-5, 8-6, 9-6, 9-7 i 10-7. L'equip de Murla no va donar per perduda la partida en cap moment, i tots els jocs van estar molt igualats; es va desenvolupar un joc de gran nivell. Cal destacar les actuacions de Giner i Sergi, que van fer un recital de pilotades de punta a punta de carrer, que tenia una llargària de 70 metres. Amb el resultat final de 10-7, Agost revalida en títol i manté la seua supremacia en la modalitat de palma.

A continuació de la partida de Palma, es disputava la final de la modalitat reina de les ratlles, entre Benidorm i El Campello. Per part de Benidorm van jugar Jose Luis, Joan, Vicent, Rafa, Royo i Navarro i, per part del Campello, Martines, Mario, Vicent, Carlos i Jose. La final es presentava molt igualada, ja que els dos equips van quallar una bona actuació durant la fase regular i, a més, les dos partides disputades entre ells van ser d'igualtat màxima, amb un resultat de 10-9, favorable per al Campello en les dos.

El carrer de Pedreguer estava de gom a gom, i el públic volia presenciar una disputa de tu a tu entre dues de les banques més fortes de la lliga. La partida començava amb un clar domini per part de Benidorm, que es posava 6-1 en el marcador, encara que els jocs estaven molt igualats. En eixe moment, El Campello va entrar més en joc i va aconseguir retallar distàncies, amb 6-3 i val-net per a poder fer el 6-4. No obstant això, no van saber acabar un joc determinant per a ells i això els va fer decaure un poc i perdre el bon moment que estaven tenint, que va saber aprofitar Benidorm tornant a anar-se'n en el marcador i posant el 8-4. Els últims jocs van estar marcats pel sol, que pegava justament on es restaven la majoria de pilotes, cosa que va suposar que els rests no pogueren jugar còmodament quasi ninguna pilota. Finalment, Benidorm va aconseguir fer el desé joc i deixar El Campello amb 5, de manera que es proclamava com a nou campió de la Lliga de Llargues.

Benidorm revalida el títol juvenil per tercer any consecutiu
La final de juvenils enfrontava Benidorm i Sella, dos clubs de La Marina Baixa que cuiden i mimen les seues pedreres. Els dos equips havien coincidit al mateix grup durant la fase regular i Benidorm arribava com a màxim favorit. 

La partida va començar dominada per Benidorm amb un 5-0 que no reflectia el que s’estava veient al carrer, ja que Sella va disposar de vals que no va saber o poder aprofitar. Fins a eixe moment, la banca de Benidorm estava sent Paco i la de Sella, Llorenç. Sella va canviar la banca i es va posar a traure Toni. El canvi va fer que Sella sumara els dos següents jocs, de manera que va posar el 5-2. En eixe moment, Benidorm va posar a traure Rafa i José Luis, que van poder rematar la partida i el triomf per als benidormers, que es van emportar la tercera lliga juvenil consecutiva. 
 

Toni de Sella va fer la banca en l'última part de la final. Foto: FPV.

Benasau i Sella dominen en segona
La final de segona de palma també enfrontava dos equips que havien estat al mateix grup durant la fase regular: Sella i Benasau. Sella va arribar a la final minvat per les baixes de diferents jugadors titulars mentre que Benasau disposava de l’equip al complet. La partida va començar amb 1-0 i val-net per a Sella, que els donava la possibilitat de fer el segon joc i que no van aprofitar. A partir d'ací, Benasau va començar a dominar la partida; es va posar 1-5 i va anar sumant fins a la victòria, amb un resultat final de 3-10. 

La final de segona de llargues enfrontava Castells, líder de la fase regular, i Sella, que ha anat de menys a més i que es va desfer d’un gran rival, com és Parcent, a les semifinals. Es va viure una final molt llarga i els primers parcials de la partida van ser de 2-0 per a Sella, 2-2, 4-2, 4-4, 6-6. Les dos banques estaven fent una gran partida: Àlvaro, a Castells, amb el traure per dalt i Carlos, de Sella, de bragueta. Però, en el 6-6 ja portaven quasi dos hores de partida i amb la calor que feia les forces ja començaven a minvar, per la qual cosa ja es veien més errades que encerts, en general. Aleshores, el més determinant en este moment va ser l'experiència dels de Sella, que van jugar amb més cap i es van emportar els 4 jocs que els convertien en campions i que els permeten ascendir a la primera categoria, mentre que Castells haurà de jugar la promoció contra Petrer.

En la tercera categoria de Llargues, va ser Xaló qui s'emportava el títol després de guanyar, dissabte, el Fondó de les Neus, mentre que, en la tercera de Palma, Sant Vicent va ser el campió, en derrotar l'equip d'Agost.
 

Benasau va guanyar Sella en la final. Foto: FPV.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article