elmusa

León: 'Si puc, jugaré alguna partida de festes per a matar el cuquet'

Pilota Món

PilotaViu / València.

León, un dels jugadors més estimats entre els aficionats a la pilota, va anunciar la seua retirada definitiva el passat 13 de juny, després de molt de temps intentant recuperar-se d'una lesió al maluc. Ara, dedica la seua vida professional a la docència, on aprofita per a inculcar tota la seua estima i els seus coneixements als seus alumnes. Els companys del programa de ràdio Colp a Colp han aprofitat per a parlar amb ell i conéixer com es troba en estos moments i quins reptes afronta per al futur.

- Com et sents després d’anunciar la teua retirada?
Bé, la veritat és que ja portava temps meditant-ho i va arribar el dia que vaig decidir anunciar-ho perquè no notava milloria. En els entrenaments seguia notant dolor i, en l’última ressonància, el traumatòleg em va dir que el cartílag no havia regenerat com tocava i que m’ho havia de pensar per a jugar a pilota.

- Es va anunciar que si seguies jugant et podrien posar una pròtesi. Quin perill real hi havia?
Amb el poc de cartílag que tinc puc fer vida normal, ja que no tinc cap molèstia, però si jugara a pilota l’artrosi que tinc al maluc avançaria i potser en un mes no podria ni fer vida normal i m’haurien de posar una pròtesi.

- Ara mateix estàs en el món de la docència. És un repte per a tu?
Quan tenia 30 anys va haver un moment que veia que la vida del pilotari en actiu és el millor que hi ha, però arriba el dia que has de començar a pensar en la retirada i ací no és com en el futbol, que pots viure de renda. A mi la docència és una cosa que m’agradava molt i, a més a més, està vinculada amb l’esport. Estic treballant tot el que va de curs i estic molt a gust amb els xiquets i si, a més, puc introduir la pilota valenciana, millor que millor.

- Mirant al futur, tens plantejat seguir lligat al món de la pilota?
Sí que m’agradaria, el que passa és que el temps és limitat, però sempre que puga en els col·legis introduiré la pilota en les meues programacions. Després, acudiré al trinquet sempre que puga a veure les partides i finals importants perquè tinc molts amics allà. Si puc jugar alguna partida de festes o exhibicions per a matar el cuquet, també m’agradaria, depenent de com tinga el maluc.

- Són molts anys els que has jugat de professional. En quins moments et quedes?
Quasi tot són bons. En la pilota, he gaudit molt. Sempre m’ho he passat bé fent el que m’agradava. Així que tot bo. He fet molts amics i la gent s’ha portat molt bé amb mi, així que no sabria dir un sol moment especial.

- Està previst un homenatge a la teua trajectòria. Ens pots contar algun detall?
No, a mi l’empresa em va dir que em farien un homenatge en setembre o octubre a Pelayo, quan obrien de nou, però estic molt agraït.

- Pel que fa a la Copa d’escala i corda, ens podries dir algun pronòstic?
Ara mateix no conec tots els equips, però sempre veig els equips de Soro, Puchol, Pere Roc i Genovés com a candidats.
 
Entrevista a León de la Federació de Pilota Valenciana
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article