Fem Pilota - Capçalera

Barriola s'emporta la victòria davant Genovés II en un duel emblemàtic al Puig

Frontó

Javier Cid / El Puig.

El Frontó José Antonio Montesa del Puig va viure ahir de vesprada una partida memorable i, probablement, única. Amb motiu del 50é aniversari del club, es va organitzar una tercera partida homenatge en què van participar dos grans figures de la pilota. Representant la pilota basca, hi va jugar el navarresí Abel Barriola, un dels pocs que poden presumir de tindre la triple corona; mentre que, per part de la pilota valenciana, ho va fer el gran Genovés II. Els dos pilotaris van oferir una partida de molta qualitat i molta tècnica depurada que va fer les delícies del públic, que abarrotava les grades del recinte del Puig.

La jornada va començar amb un homenatge als membres de l'escola del Puig, que entraven amb els pilotaris en la presentació de la partida. Després de les fotos de rigor amb autoritats com el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el director general, Josep Miquel Moyà, i el coordinador de pilota valenciana de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, es va donar inici a una partida que tothom esperava amb expectació.


Els pilotaris, amb les autoritats i els xiquets de l'escola del Puig, abans de començar la partida. Foto: Javier Cid.

La partida va començar amb Barriola vestit amb faixa roja i Genovés II, de blau. Un inici igualat en tanteig i joc fins al 5-6 va donar pas a un moment d'inspiració de Barriola, a qui es va veure que no li agrada gens perdre ni errar. El pilotari navarresí, retirat fa poc més d'un mes del món professional, va anotar huit punts consecutius per a posar el 13-6. Barriola movia avant i arrere Genovés II, qui no es trobava del tot còmode. Tanmateix, el marcador era un mer testimoni perquè els dos jugadors mostraven qualitat i punts de mèrit. Barriola va estar sensacional i Genovés II, que va anar calfant-se a poc a poc, va deixar molts punts de bella factura.


Barriola trau davant la mirada de Genovés II. Foto: Javier Cid.

Genovés II es va anar apropant al marcador com una formigueta, lentament, fins a aconseguir el 25-24 i, després, el 29-28. No obstant això, en cap moment va arribar a empatar. Barriola, amb cinc punts consecutius, va reaccionar per a situar-se 34-29. El públic aplaudia l'esforç d'ambdós pilotaris i l'entrega demostrada al frontó. No per la intensitat, però sí per la mostra de qualitat en una partida irrepetible i emblemàtica que va concloure 41-36 a favor d'un Barriola molt felicitat a la fi de la partida.

En definitiva, una partida històrica de reconeixement i homenatge a la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig en el seu 50é aniversari que no va deixar indiferent ningú i que va tindre molta expectació a un frontó en què es van exhaurir les entrades. L'ocasió ho mereixia i Barriola i Genovés II es van encarregar de tancar de forma magnífica una vesprada per al record en el frontó J.A. Montesa del Puig.


Els pilotaris van ser obsequiats amb un quadre del Puig. Foto: Javier Cid.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article