elmusa

Sabies que Genovés II i Àlvaro van fer un desafiament a raspall?

Sabies Què?

Ulisses Ortiz / València.

Genovés II i Àlvaro es van enfrontar en una partida de raspall al mític trinquet El Zurdo de Gandia. No ho van fer sols, sinó acompanyats de dos dels millors jugadors de raspall d'aquell moment: Waldo va jugar amb Genovés II i Carlos, amb Àlvaro.

La idea va sorgir per a commemorar aquell famós desafiament que es va disputar el 23 de novembre del 1954 entre Rovellet i Bolo i Juliet i Císcar al trinquet vell de Gandia. El Rovellet i Juliet eren, per aquell temps, les figures de l’alt, i Císcar, la del raspall.

El desafiament amb estes quatre figures de la pilota valenciana va tindre lloc el 8 de febrer del 2002 entre una gran expectació. El desaparegut trinquet de Gandia estava ple de gom a gom, ja que l'afició no volia perdre's a Àlvaro en acció, que ja dominava el circuit professional d'escala i corda amb la seua esquerra, i tampoc el fill de Genovés, que en aquell moment només tenia 20 anys i ja començava a despuntar entre els millors.
 

Genovés II i Waldo abans de la partida. Foto: Museu de la Pilota del Genovés

Per a arrodonir un cartell de luxe, Waldo va fer parella amb Genovés II. En aquell moment, Waldo estava provant sort en la modalitat d’escala i corda, després d’haver aconseguit el títol individual per primera vegada i la Lliga de Raspall. El campió individual de raspall era Gorxa, qui precisament va ser l’encarregat de donar-li un record de la partida a Carlos d’Oliva. Carlos es trobava en un dels millors moments de la seua carrera i va aconseguir la victòria amb Àlvaro, llavors campió individual i del Circuit Bancaixa amb un resultat de 25 per 5. Waldo va acusar l'any sabàtic que es va prendre per a jugar a escala i corda, i Carlos i Àlvaro es van mostrar molt més encertats i compenetrats.

L’experiència va ser tan bona que Àlvaro i Carlos van voler repetir-la. Pocs mesos després els dos guanyadors es van enfrontar a Ramonet de Pedreguer i Sarasol II, amb les esquerres. Àlvaro i Carlos també van poder guanyar aquell segon desafiament.
 



Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article