Homenatge a l’Escola Municipal de Pilota del Genovés

Món Escolar

David Sarasol / El Genovés.

El passat divendres, al trinquet municipal del Genovés, l’Ajuntament de la localitat de la Costera va retre homenatge als xiquets de l’escola municipal de pilota. Este any, i des de la seua creació, el 1980, ha tornat a lliurar premis als Jocs Escolars.

Per esta escola han passat jugadors com Sarasol II, Pasqual II, Vilare, Pigat III, Batiste II, Terrilla II, Santi, Carlos, Sergio, León, Genovés II, Moltó, Pablo, Montaner, Tonet IV, Raül, Sanchis, fins a un llarg etcètera.

Actualment, l’escola compta amb una trentena d’alumnes, dels quals, quasi la meitat, són d’altres poblacions com Llocnou d’en Fenollet, Canals, la Llosa de Ranes, Barxeta, Guadasséquies o Alberic. Este any ha destacat, per exemple, un dels equips benjamins format per querubins i que ha assolit la quarta posició del provincial, amb el nebot de l’exjugador professional Planto, David, així com el xiquet d’Alberic Pau Sales o el de Canals, Júlio, el més menut de tota l’escola.
 

Genovés va ser encarregat de donar premis a alguns dels xiquets. Foto: Museu de la Pilota El Genovés.

L’altre equip benjamí ha vençut en les dues competicions, provincial i autonòmica, amb Aitor i Carlos, nebot de León, tots dos del Genovés, deixant esperances de noves incorporacions al món professional d’ací uns anys.

L’equip aleví va aconseguir ser tercer al provincial, format pels bessons de la Llosa de Ranes, Alfred i Albert Cuquerella, així com per Albert Tarrazó de Guadasséquies, que també va ser campió individual de frontó valencià en categoría B.

En infantils han triomfat dos formacions: una que ha arribat al quart lloc del provincial, amb Miquel, Antoni i Bernat, equip acabat de formar, i una altra que ha assolit el títol de subcampió provincial i quart autonòmic amb Sergi, una de les promeses més fermes del Genovés, acompanyat per Andreu i Pablo.

Els cadets també han arribat al més alt com a campions provincials i autonòmics i han format l’equip els jugadors locals Joan Pastor i Jorge Sanchis amb el jugador d’Aielo de Malferit, Marcos, que era el primer any que estava a l’escola.
 

El monitor i jugador de raspall, Miravalles, i l'alcalde del Genovés, Pere Revert. Foto: Museu de la Pilota El Genovés.

Per acabar, en juvenils, han aconseguit un merescut tercer lloc al provincial Aaron i Gerard, tots dos de Llocnou i, este últim, acabat d’incorporar a l’escola.

Tots els xiquets reberen un diploma de part de l'alcalde, Pere Revert, i el regidor d’Esports, Juan Sanchis, així com de Paco Cabanes “el Genovés”. També es va reconéixer la llavor dels seus monitors: Rosendo Pastor i Rubén González Miravalles, jugador de raspall professional.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article