Fem Pilota - Capçalera

Una final espectacular per a un campionat immillorable

Frontó

David Sarasol / El Puig.

El passat divendres es va celebrar al frontó municipal José Antonio Montesa del Puig la final de categoria A, corresponent al XVI Trofeu Durà de frontó valencià que, a més a més, este any coincideix amb el 50 aniversari de la Penya Pilotaris Amics del Frontó.

En esta s'hi van enfrontar Moro de Massalfassar i el cubà Lemay, que van guanyar el local Montesa i Pasqual de la Pobla de Vallbona, per una banda i, per l’altra, Adrià de Museros i Carlos de Massalfassar, que derrotaren Adrià de Quart i Àlex de Paterna.

Després d’un començament trepidant que va deixar veure que físicament seria imposible arribar al final amb eixe ritme, el marcador va anar igualat fins a la meitat de la partida, on pareixia que la parella que finalment va perdre anava a ser la guanyadora. Entre altres coses pel càstig al qual estaven sotmetent al Moro, qui pareixia que no ho aguantaria. Però, res més lluny de la realitat, essent el millor de tots en diferència, el Moro es va erigir com a figura determinant al llarg de la partida, entrant a més pilotes que ningú i fent valdre la seua poderosa pegada.
 

Moro i Lemay celebren la victòria. Foto: Museu de la Pilota El Genovés.

El seu company Lemay no entrava a pilotes que podia jugar, encara que moltes d’elles li les demanava el mateix Moro. Per la banda dels derrotats, Carlos va tindre un bon començament, amb una pegada forta i que feia mal, encara que cap al final de la partida va notar el cansament i no va estar tan pegador. Adrià va aguantar el que va poder darrere, però va ser superat pel Moro al llarg de la partida.

El frontó estava ple: al voltant de 200 persones gaudiren d’allò més. Molts aficionats vinguts dels pobles dels participants van aplaudir el bon joc. Cal dir que els guanyadors s’emportaran un premi en metàl·lic de 500€ i dues escultures que s’han fet per a este any i que rebran durant la gala que la Penya celebra tots els anys al Huerto, el proper 14 de juliol. També tindran l’oportunitat de jugar davant dos jugadors de pilota basca en un altre dels actes que se celebraran pel 50 aniversari.
 

Carlos de Massalfassar va jugar de més a menys. Foto: Museu de la Pilota El Genovés. Foto: Javier Cid.

La partida es va retransmetre en directe pel Facebook de la Penya i va ser comentada pel nostre particular presentador, Rafa Vidal “Fageca”, esta vegada acompanyat per Pepe Clares.

Podeu veure totes les fotos de la final del XVI Trofeu Durà ací.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article