Piles celebra una nova trobada de Pilota a l'Escola

Món Escolar

PilotaVeu / FPV / València.
 
El Programa educatiu “Pilota a l’Escola” de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha continuat hui al Poliesportiu municipal de Piles, on s'han congregat tretze col·legis i un total de 400 escolars. Han participat els següents centres: Col·legi la Encarnación, Centro Los Naranjos, CEIP Benicadim, CEIP Hort de Palau, CEIP Alfadalí, CEIP La Carrasa, CEIP Santa Anna, CEIP José Pedrós, CRA Ribera Baixa, CEIP L'Alcocerà, CEIP San Pere Apòstol i CEIP Lluís Vives.
 
Des de primer hora del matí, el Poliesportiu s’ha omplit de xiquets desitjosos de jugar a pilota. La Federació de Pilota Valenciana ha habilitat un total de 7 pistes de jocs, una zona lúdica amb molts tallers per a divertir-se i una altra zona amb una gran pista inflable.
 
Han assistit a esta jornada lúdica esportiva el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, que ha estat acompanyat de l'alcalde de Piles, David Morant; el regidor d'esports, Justo Pons; el president del CPV Piles, José María Puig, i el coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat, Sebastià Giner.
 
La mascota de la Pilota Valenciana, Mapi, també ha estat present hui per primera vegada al Poliesportiu de Piles per a una ocasió tan especial com esta trobada. S'ha fet fotografies amb tots i cadascun dels col·legis participants i ha ballat i s'ho ha passat d'allò més bé amb els més menuts.


El CEIP Santa Anna ha rebut el premi Promoció de la Fundación Trinidad Alonso. Foto: FPV
 
“Actes com el de hui contribueixen que l’esport de la pilota tinga més rellevància entre els xiquets i les xiquetes”, ha dit el màxim responsable de l'FPV. Per a l’alcalde de Piles, “gràcies a la pilota valenciana, hui és un dia molt especial per al nostre poble, un premi per la tasca que estem fent a l'escola i amb la resta d'activitats que promocionem relacionats amb el raspall i la pilota en general”. El president de l'FPV també ha agraït tots els menuts pel fet d'haver participat en la trobada de hui, per divertir-se i jugar a pilota i, sobretot, per poder complir l'objectiu fonamental de Pilota a l’Escola, que és promocionar i recuperar la pilota a les comarques. “En esta de la Safor, concretament, donar-la a conèixer, si cap, un poc més i transmetre els seus valors, la seua vessant cultural, a més de l’esportiva”.
 
El CEIP Santa Anna ha rebut el premi de Promoció de la Fundación Trinidad Alfonso gràcies al seu esforç en la recuperació de la pilota valenciana entre la Comunitat educativa d’Oliva, amb el seu professor, Toni Bertomeu, al capdavant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article