Borriana celebra la primera Trobada de Pilota a l'Escola amb èxit

Món Escolar

PilotaVeu / FPV / València.

Les instal·lacions esportives municipals de La Bosca, a Borriana, han acollit durant tot un matí la darrera fase de l'edició de Pilota a l'Escola corresponent al curs 2016/2017, on s'han trobat tots els col·legis de les comarques de Castelló participants en la iniciativa.  Fins a enguany, el format programava una competició zonal, amb la seua fase final, però, com a gran novetat en esta edició, s'ha suprimit eixa part més competitiva per tal de fer cinc trobades finals, on els xiquets no tenen la pressió pròpia d'una competició i on poden gaudir de moltes més partides que amb l'anterior format.
 
La Federació ha atorgat en esta jornada lúdico-festiva el premi "Joc Net" en col·laboració amb la Fundación Trinidad Alfonso al col·legi José Alba, gràcies al seu treball en la promoció dels valors i l'esportivitat en la pilota.
 
Els col·legis participants en la jornada han sigut: José Alba de La Vilavella, Carles Selma de Castelló i els centres de Borriana La Consolació, Illes Columbretes i Pare Vilallonga, que han pogut gaudir de les 5 pistes habilitades en el Poliesportiu de La Bosca. A més, han gaudit de tallers de tot tipus i jocs en format gegant instal·lats a l'exterior del pavelló. Al voltant de 200 alumnes han gaudit, en esta ocasió, de la pilota valenciana i han aprofundit més en els coneixements que ja atresoren després del pas dels tècnics federatius per les seues escoles i que hui els han tornat a acompanyar.
 

Els xiquets van gaudir de la pilota. Foto: FPV
 
No han volgut perdre's l'esdeveniment l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; el regidor d'esports, Vicent Granel; el president del CPV Borriana, Guillermo Sanahuja, i el vicepresident de la FPV a Castelló, Pedro López.
 
Tal com han coincidit a assenyalar l'alcaldessa i el regidor d'Esports, “de nou obrim les nostres instal·lacions esportives a aquelles iniciatives que fomenten la pràctica esportiva, el coneixement de la cultura pròpia i la recuperació de la Pilota com l'esport més emblemàtic dels valencians i valencianes. Per això, estem molt satisfets de veure com han gaudit els xiquets i xiquetes tant de Borriana com de les poblacions veïnes”.
 
Després d'esta jornada, el dia 30 serà el torn per al Poliesportiu Municipal de Massalfassar, a l'Horta Nord, a què seguiran el dia 1 de juny Piles, a La Safor; el 6 del mateix mes la ciutat d'Ontinyent, a La Vall d'Albaida, i el dia 8 de juny el Poliesportiu Guillermo Amor de Benidorm, a la Marina Baixa.
 

Xiquets participants a la Trobada amb Mapi. Foto: FPV
 
Es plantegen així unes jornades de convivència entre diferents centres, arribats de diverses poblacions, on els més joves s'adonen que en la resta d'escoles també es juga a pilota. Les trobades aniran acompanyades de sorpreses, com la presència de Mapi, la mascota de la pilota (que s'ha fet realitat gràcies al segon premi Emprèn Esport de la Fundació Trinidad Alfonso d'esta edició) en totes elles. A més de pilota, els més joves gaudiran també d'una sèrie d'activitats paral·leles -com ho han fet a Borriana- que faran les seues delícies en els moments que no tinguen partides per a disputar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article