elmusa

La classificació està en un puny a la Lliga de llargues i palma a falta de dos jornades

Ratlles

Jordi Garcia / Sella.

En les dos màximes categories, tant de llargues com de palma, la lluita se situa en el punt més àlgid, amb l’ordre de les quatres primeres posicions en l’aire.

El passat diumenge es va viure una partida a llargues d'aquelles que fan afició entre els equips de CPV Sella i CPV Benidorm. Situats com a 1r i 2n en la classificació es va viure un duel de màxim nivell entre dos equips que són clars aspirants a lluitar pel títol de campions. La partida va estar precedida pel record d’Álvaro de Tibi, que aquesta setmana farà un any que ens va deixar. Els dos equips, amb l’espectacle que van oferir al nombrós públic assistent, van retre el millor homenatge possible.

Després de més de dos hores de partida, CPV Sella va guanyar per 10 a 9 i va destacar la gran actuació de les dos banques, Jose Luís de Benidorm (17 anys), la banca més jove coneguda mai lluitant de poder a poder davant jugadors mítics i d’un nivell més que comprovat, i Màlia de Vall de Laguar (52 anys), que dia a dia deixa mostra del gran jugador que és. A més, cal destacar els restos dels dos equips, Kiko Jaime, per part de Sella, i Juan, per part de Benidorm, que van deixar grans pilotades i una lluita constant. El marcador va estar prou igualat durant tota la partida i quasi sempre van anar per davant els locals a una distància de dos jocs fins que van arribar al 9 a 9, on Màlia va tancar de forma espectacular, amb una gran treta, la partida. Segons conten els assistents, el jove de Benidorm va ser capaç de traure una pilota tan llarga com el millor Álvaro de Tibi o el deu vegades campió de la lliga Jose Martínez d’El Campello. Estarem observant l’evolució d’aquest nou diamant de la pilota que pareix ser el jove Jose Luís de Benidorm.

La resta de partides d’aquesta categoria es van resoldre de forma fàcil i contundent. Per un costat, el CPV Xixona no va ser rival per al CPV Parcent, que es va adaptar molt bé a les condicions del joc i va dominar de principi a fi ,com mostra el resultat de 1 a 10. A poc a poc van tornant al lloc de la classificació que pertoca als vigents campions tant de la lliga a llargues com del circuit de “la Bolata”.

Per altra banda, el CPV Petrer va patir un fort correctiu, 2 a 10, davant el CPV Campello. Els campellers, amb aquesta victòria, entren de ple per la lluita de les primeres posicions.

Grup Alacant 1ª categoría a llargues
 EquipPJPGJFJCPts
1 CPV El Campello 13 11 117 79 28
2 CPV Benidorm 12 9 117 58 27
3 CPV Sella 12 9 110 63 27
4 CPV Parcent 11 8 99 52 25
 
En la 1a categoria a palma, una setmana més continua la lluita acarnissada entre els perseguidors d’Agost per a veure quins equips els acompanyaran en les semifinals. Aquest cap de setmana ens ha deixat dos partides molt emocionants en aquesta lluita.

El CPV Tibi rebia el CPV Benimagrell, encara que els visitants no tenen opcions de millorar en la classificació. En canvi, els locals podien encara aspirar a lluitar per a accedir a unes semifinals que estaran molt ajustades. Tibi va guanyar per 10 a 5 els debutants en la categoria que, una setmana més, no han pogut sumar la seua primera victòria.

Les partides per la part alta de la classificació estaven reservades per als enfrontaments entre CPV Agost contra CPV Murla i CPV Sella contra CPV Benidorm. La primera de les partides no s’ha pogut jugar, ja que no es van presentar un mínim de jugadors l’equip visitant. Per altra banda, la partida entre Sella i Benidorm no ha decebut i els dos equips ens han deixat una partida molt entretinguda amb alternances al marcador que, al final, els locals han sabut rematar amb una feina dura i treballada. Durant la primera part de la partida, els visitants han sabut anar sumant jocs fins a col·locar 4 a 1 al marcador. Després, els locals han corregit errors i, a poc a poc, li han pegat la volta a la partida fins a guanyar pel definitiu 10 a 5. Cal destacar el resto local, Jesús Vidal, que ja porta diverses partides oferint un gran nivell de forma.

1a categoría a palma
 EquipPJPGJFJCPts
1 CPV Agost 10 9 92 24 27
2 CPV Sella 10 6 74 66 18
3 CPV Benidorm 10 6 74 47 18
4 CPV Murla 10 5 60 58 15
5 CPV Vall de Laguar 10 5 61 72 14
6 CPV Tibi 11 5 61 83 14
 
Per últim, volem convidar tots els nostres lectors que vagen qualsevol dissabte i/o diumenge a passejar pels carrers dels pobles que juguen a la lliga de llargues i palma i podran viure una de les experiències més boniques dels valencians, la pilota valenciana, i en el seu estat més pur al mig del carrer.  A més, podran gaudir d’un esport de cavallers i on les mans i la pilota són l’única eina per a poder ser campió.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article