elmusa

Juan Martínez de Irujo es retira de la pilota basca professional

Pilota Món

David Sarasol / El Genovés.

Quan vam conéixer a Irujo era la figura de la pilota basca, un jugador amb molta tirada de premsa i que atrau molt de públic. Va estar al Genovés veient raspall i, a Borriana, escala i corda. Vos assegure que va quedar meravellat per la pilota valenciana, per totes les seues modalitats, incloent-hi el frontó.

Després va vindre, amb Genovés II, a tractar-se el dit que es va trencar durant la final del parelles del 2016 i que, de fet, ja no va tornar a jugar, ja que, en una revisió mèdica rutinària, li van detectar un defecte al cor.

El passat 7 de maig vam anar a Donosti al comiat d’un altre gran jugador i amic, Abel Barriola. Aprofitàrem per a visitar a Irujo i xarrar amb ell, i ens va dir que prompte sabria la decisió dels metges respecte al seu futur.

Ahir divendres, Mikel Idoate, al seu Facebook, va publicar una xicoteta noticia: “Mañana a las 12:30 en el Labrit, rueda de prensa de un amigo. Aupa Juan!!”. M'ho diu l’amic Dani de Benavites i encén les alarmes. El telefone per a saber-ne més, però no em faig amb ell i, poc després, em crida i confirma el que pareixia inevitable: es retira.
 

Genovés II i Martínez de Irujo a la clínica del pilotari valencià. Foto: Museu de la Pilota El Genovés.

Però, no es retira u qualsevol, és un dels més grans que ha donat la pilota basca i que, a més a més, un gran admirador de la pilota valenciana i del Genovés, pare i fill. Un jugador que va revolucionar la manera de jugar i que alçava la gent dels seients.

Des d’ací, de València, retem homenatge a l’amic i al jugador, sabem que ho està passant malament i que, coneixent-lo com a jugador, és molt dur prendre una decisió com eixa. Perquè, com diu el Genovés, jugar a pilota m’agrada més que menjar.

Huí dissabte, a les 12.30h, ho ha fet oficial des del Labrit d’Iruña, però, per tots els aficionats valencians, en especial els del frontó, ja ho sabem.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article