Fem Pilota - Capçalera

La pilota vol guanyar terreny a Xàtiva

Pilota Món

Javier Cid / València.

Costa d´entendre que una ciutat com Xàtiva, amb un volum de gent important, no tinga afició ni tradició per la pilota. Per això, Julio Cabanes ha impulsat un acte per a fomentar la que podria ser una llavor que potenciara la pilota al municipi de la Costera. Com el propi germà de Juan de Genovés, doble campió de l’Individual de Raspall, afirma: “Si quan acabe la jornada hi ha interessats, proposarem fer una Escola-Club de Pilota Valenciana a Xàtiva”.

En altres pobles del voltant sí que es té molta tradició, com ara al Genovés, a la Llosa de Ranes, a Castelló de la Ribera, a Benigànim o a Canals.

Així, el pròxim diumenge s’organitza una jornada de convivència de pilota a l’albereda Jaume I de Xàtiva, on es veuran partides d’exhibició de xiquets, jugadors i exjugadors professionals.

A la partida de jugadors i exjugadors es farà una barreja entre pilotaris, com ara Sergio, Guadi, Sidhamed, i expilotaris, com Juan de Genovés, Terrilla de Genovés i Artal. Jugaran amb la pilota de badana i serà una partida d’exhibició amb l’objectiu que els xiquets vegen jugar a pilota professional.

“Vindran també els xiquets de l’Escola municipal de la Llosa de Ranes perquè la resta de xiquets vegen escoles uniformades i amb material. Ens deixaran vint guants perquè jugue qui vinga. Volem que la gent participe del joc i que prove a jugar al carrer i amb els professionals que vinguen”, ha assegurat Julio, impulsor de l’acte.

A més, hi haurà material esportiu tant per a regalar com per a vendre. L’acte compta amb el suport del Consell Esportiu Municipal de Xàtiva i de tots els col·laboradors, que faran un matí agradable i poc usual a Xàtiva.
 

Cartell de la jornada a Xàtiva.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article