elmusa

Federico Montagud rep l’estima de Sollana en una gran jornada de pilota

Pilota Món

PilotaVeu / Sollana.

Federico Montagud va ser el protagonista d’una gran jornada de pilota valenciana, a Sollana, el passat dissabte 22 d’abril. Federico i els seus companys van rebre el reconeixement del seu poble perquè van dominar les competicions autonòmiques de galotxa a finals dels anys 80 i principis dels 90.

La jornada, organitzada per la Regidoria d’Esports amb la col·laboració del Club de Pilota de la localitat i de la Federació de Pilota Valenciana, va començar amb una taula redona moderada pel periodista Alberto Soldado, qui va reconèixer la importància de Sollana “per al Trofeu El Corte Inglés i per a la pilota valenciana”. Al col·loqui van participar Pigat; Sopetes d’Alfarb; Federico Oliva Sala, vicepresident de la Federació de Pilota; Vicent Vilata, de l’empresa Edicom, i Federico Montagud, a qui van sorprendre amb la projecció de la final del 93 que van guanyar davant Llombai.
 

Els guanyadors locals de galotxa del Trofeu El Corte Inglés en els anys 86, 89, 90, 93 i 94 i del Trofeu provincial l’any 87 van rebre uns trofeus commemoratius creats per a l’ocasió per l’artista suecà Marià Pérez.

A la vesprada, i després d’un dinar de germanor, es va inaugurar l’exposició itinerant "Esport tradicional valencià i territori", de la Universitat de València, amb la col·laboració de Caixa Popular i la Diputació de València. La mostra es podrà visitar fins al 7 de maig al Centre Cultural de Sollana.

Per a finalitzar la jornada, es va jugar una partida de galotxa referent al campionat El Corte Inglés de galotxa, entre Sollana i Meliana. La treta d’honor de l’enfrontament la va fer Federico Montagud després d’haver rebut una placa commemorativa de l’Ajuntament del poble amb la seua famosa frase: “En Sollana som els més pinxos”. Federico va agrair l’assistència de tot el públic i va recordar a tots els pilotaris que han defés el poble de Sollana jugant a pilota. Abans de fer la treta d’honor, Federico va afegir, amb la seua simpatia habitual: “Trauré una pilotadeta a veure si em trobe bé i encara jugaré enguany”.

Al remat, un èxit de jornada a Sollana que va recuperant la pilota al seu poble amb pas ferm.

Vídeo de twitter de @mmiikkeelliiuu amb les simpàtiques paraules de Federico Montagud abans de fer la treta d'honor:


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article