elmusa

L'Escudella apropa el patrimoni passat i present del raspall a Xeraco

Pilota Món

Javier Cid / Xeraco.

Aprofitant que la Lliga Professional de Raspall passava ahir per Xeraco, la localitat va acollir la presentació de la revista L’Escudella. El joc de la pilota: el raspall al descans que es va fer entre la partida de la Lliga 2 i la de la Lliga Professional. La presentació la va dur a terme el director general d’esports, Josep Miquel Moyà, juntament amb Antoni Martí, un dels autors del llibre, i Paco Serralta, l'alcalde del municipi de la Safor.

Durant l’acte, l’autor del llibre i l’alcalde de Xeraco van destacar la figura del poble com a campió durant moltes temporades de raspall al carrer i van recordar figures com ara Fúria o Boluda. Així mateix, Josep Miquel Moyà, que es veí de Gandia i coneix molt bé el municipi de Xeraco, va ressaltar que “no només cal recordar el passat, sinó que este poble té un present molt important amb jugadors professionals de raspall que duen el nom del poble arreu del País Valencià”.

La revista L'Escudella dedica el número 10 de la publicació al joc de raspall a Xeraco, un poble amb molta tradició en esta modalitat. Una història que es van encarregar de repassar els presents al trinquet, que es van endur un exemplar d’una revista que compta amb articles de l’historiador Ferran Garcia Oliver i del president del CPV Xeraco i jugador professional, Javier Nadal, Dorín.

A més, després van poder gaudir d’una partida de la Lliga en què van veure la primera victòria de l’equip de l’Ajuntament de Xeraco (Montaner, Canari i Dorín) sobre el conjunt d’Ian, Roberto i Lorja (Ajuntament d’Alzira) per 25 - 10, la qual cosa els permet reenganxar-se a la Lliga després de tres derrotes.
 

Els assistents durant la presentació de la revista. Fotografia: Museu de la Pilota El Genovés.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article