Fem Pilota - Capçalera

El frontó del Puig viu una nit màgica amb una partida per al record

Frontó

David Sarasol / El Puig.

La nit del divendres, el frontó municipal J.A. Montesa del Puig, a l’Horta Nord, va viure una d’aquelles nits que s’anomenen màgiques, tant per als aficionats que érem allí presents com per als mateixos jugadors que van veure com un públic entès s’entregava al seu joc.

I si ho hem de definir amb una sola paraula ens quedem amb aquesta: espectacular. Perquè això és el que ens oferiren els quatre jugadors sobre les lloses del Puig.

Jugaven De la Vega d’Almussafes i Titin III de Tricio (la Rioja) contra Montesa, jugador local, i Xala de Bonloc (Labort).

Encara que l’inici va ser un poc dubitatiu, Montesa errava algunes pilotes degut a la mida d’aquestes, de seguida es van posar per davant. Montesa, a més, ho tenia tot pensat, ja que va baixar el ritme per a “no anar-nos-en massa en el marcador”. Tanmateix, al final de la partida sí que se li va notar el cansament. De fet, en eixos moments, Xala va passar a jugar darrere, des d’on oferia una potència de pegada grandíssima.

Titín III, que ja coneixia el frontó, encara que compta amb 48 anys sobre les seues espatlles, va desplegar tot el seu repertori, ple de jugades espectaculars, ganxos, deixades, amagades, pilotes cap enrere, dues parets... I va provocar que el públic, més d’una vegada, cantara el seu nom. Montesa, llevat d’eixos moments inicials, va ser eixe jugador que coneguem, ple de jugades inesperades que fan que el públic s’entregue. Pot ser era el que més podia patir físicament, però va demostrar el seu bon joc i que, davant una partida així, no volia quedar malament. Ha estat tota la setmana amb els canells embenats degut a la duresa dels entrenaments. De La Vega, als seus 18 anys, demostra que és tot un expert del frontó i, encara que la pilota siga de més pes, s’adapta de seguida. Va mostrar un nivell excel·lent i una gran concentració. I per últim, Xala, possiblement el millor de tots. Aquest jugador, professional de la pilota basca fins fa molt poc, va fer el que va voler, amb una potència descomunal i una visió del joc com ningú. Va passar algunes pilotes molt difícils, fins i tot botant fins on no pareixia que arribaria. Cal destacar que els jugadors de pilota basca sempre tenen eixe últim pas que els fa arribar a pilotes impossibles.
 

El pilotari basc Titín III. Foto: Museu de la Pilota del Genovés.

La partida, que va durar hora i mitja, va ser presenciada en directe per 300 persones, totes assegudes i retransmesa en directe pel Facebook de la Penya, amb més de 2.000 visualitzacions, amb el comentarista habitual, Rafa Vidal “Fageca”, que pareix tot un professional del periodisme, amb el micròfon a les mans.

El públic va estar entregat des de l’inici, i va viure amb emoció tots els punts i, a partir d’ara, a preparar una nova partida que, de segur, serà encara millor.
 

De la Vega, entre Montesa i Xala. Foto: Museu de la Pilota del Genovés.

A la mateixa van assistir el regidor d’Esports Fernando Checa i l’alcaldessa Luisa Salvador, així com el director general d’Esports Josep Miquel Moya, que no es va voler perdre este espectacle i va aprofitar per veure el frontó del que tan bé li havien parlat i el funcionament de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig.

Al remat, la partida va ser guanyada per la parella de De la Vega i Titín III per un treballat 41 a 34.

Totes les fotos de la partida, ací.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article