elmusa

El Puig rep Titín III i Xala

Frontó

David Sarasol / El Puig.

El proper divendres 10 de març, a les 20.15h, se celebrarà la partida de frontó entre els jugadors Titín III (Trício-la Rioja) i De La Vega (Almussafes) davant Xala i Montesa (el Puig). Aquesta serà retransmesa pel Facebook de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig en directe.

Este serà un més dels actes per celebrar els 50 anys de la Penya que, per cert, encara guarda més sorpreses.

No oblidem que el jugador local Montesa és la figura més important de la història del frontó valencià. Un jugador capaç de fer el que vol amb la pilota de tec i que, a més a més, juga al frontó del seu poble, que porta el seu nom. De La Vega, el jove rest d’Almussafes, és una ferma promesa del trinquet valencià que ja ha demostrat, sobradament, qui és al món del frontó valencià.
 

Tintín III jugarà junt a De la Vega. Fotografia: Juan Rogrigo Legua.

Els davanters que els acompanyaran han sigut primeres figures de la pilota basca i, encara que ja retirats del món professional, no han deixat de participar en festivals allà on han sigut requerits. Titín III ha sigut guanyador de la lliga professional en quatre ocasions i també d’un títol individual en el quatre i mig. Per la seua banda, Xala ha guanyat la lliga en tres ocasions, però el seu títol més important va ser el mà a mà que va aconseguir davant Olaizola II el 2011.

Tots quatre jugadors arriben en un bon estat de forma i un frontó entregat i que fa dues setmanes que va penjar el cartell d’entrades exhaurides serà protagonista d’una partida que alça veritables passions.
 

Montesa és l'ídol local. Fotografia: Museu de la Pilota El Genovés.

La Penya ha preparat amb molta cura aquesta partida i tot el que l’envolta. Així, a partir de les cinc de la vesprada, als Salons del Real (Bargi), tindrà lloc la roda de premsa amb la presència de tots els jugadors. Cal dir que aquesta sala aprofitarà per inaugurar l’exposició itinerant “Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana” que fa ja quasi quatre anys que roda pels pobles valencians. També se celebrarà una rifa, entre els xiquets de l’escola, de les quatre camisetes que utilitzaran els jugadors.

A les huit, amb un frontó que estarà ple de gom a gom, apareixeran els membres de l’escola de pilota acompanyats pel grup local de dolçainers i tabaleters per acompanyar els protagonistes de la partida.

Ha confirmat la seua presència el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, que podrà veure en directe el funcionament del millor club del País Valencià. També hi estaran les autoritats locals i la premsa especialitzada.
 

Titin III i Montesa seran rivals al Puig. Foto: Museu de la Pilota del Genovés.
 

Comentaris

Jorsol València
1.

Una llàstima que no càpiga més gent al frontó d'El Puig. Per a aquestos esdeveniments els valencians necessitem un frontó més gran.

Comenta aquest article